1 USD
2.00516 BGN
Петрол
86.15 $/барел
Bitcoin
$19,008.1

Бордът по туризъм настоява България да привлече повече германци и англичани

БГ Бизнес
 

Идеята е да се направи опит да компенсираме загубата на руснаците и украинците

България да засили рекламата си и да привлече повече туристи от Великобритания и Германия, настояват от Националният борд по туризъм (НБТ), цитирани от БТА.

„Двата пазара са традиционни за летния сезон и трябва да си върнем туристите от тях, за да можем да компенсираме загубата на руснаците и украинците“ казват от организацията.  

По техни данни преди пандемията от Германия сме посрещали над 760 000 туристи, а от Великобритания - над 460 000.

„Потенциалът е още по-голям, защото са големи пазари. Зимният сезон беше донякъде възстановен именно заради завръщането на британските гости. Трябва ясно да дадем знак, че сме безопасна дестинация, смятат от НБТ.

От организацията излизат с апел министърът на туризма Христо Проданов да посети Германия и Великобритания, да се срещне със своите колеги, а също и с местните туроператори, агенции и авиокомпании.

От Борда припомнят, че държавата трябва да провежда проактивен меркетинг и на други важни пазари за българския туризъм като Румъния, Полша, Чехия, Словакия, Сърбия, Австрия, Нидерландия, Северна Македония, Турция, както и при отдавна забравение скандинавски страни.

На срещата, проведена вчера, членове на УС на НБТ разговаряха с Христо Проданов и с транспортния министър Николай Събев, за да обсъдят възможностите за отваряне на автобусни линии между по-големи градове от двете страни на границата на България и Република Северна Македония.

„Това би било благоприятно за разширяване на сътрудничеството между двете страни, насърчаване и осъществяване на съвместни инициативи в областта на образованието, спорта и културата, а също така би улеснило и наемането на така необходимата през предстоящия летен сезон работна ръка“, посочват от организацията.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Създадоха най-голямата пирамида от пластмаса в Гиза

Coldplay
+7

Галерии