1 USD
1.81921 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,279.2

Разкрит: Тайният бункер на Владимир Путин край Черно море

Блясък

Архитектите на двореца на Владимир Путин, са помислили за всичко

Комплексът от 17 651 кв.м, струващ милиарди долари, кацнал на скалите с изглед към Черно море, разполага с целия лукс, който един човек може да желае.

  • Какво има в двореца на Владимир Путин?
  • Откритията на Алкесей Навални
  • Тайните тунели под двореца
  • Предпазни средства срещу химически и други атаки
  • Разликата между скривалищата на руския и американския президент срещу ядрена атака

Откритието на Алексей Навални

Както стана ясно от разследване на Алексей Навални, дворецът на Владимир Путин разполага със собствена църква, винарска изба и казино. Има салон за наргиле, пилон за стриптизьорки, дендрариум и ледена пързалка за хокей, казва Business Insider.

Но успех с поръчването на храна за вкъщи - сигурността е изключително строга. Императорската вила на Путин е изолирана от държавата, която той управлява, със 17 000 акра гори и специална зона, забранена за полети.

Предпазните мерки са повече от параноични от страна на Путин. По-рано този месец руските власти заявиха, че два дрона са се опитали да убият Путин при неуспешен удар, завършил с експлозия над Кремъл.

Но въпреки целия този княжески лукс, строителите на двореца изглежда са пренебрегнали един важен детайл. Те не успяха да скрият плановете, показващи два сложни тунела, минаващи под дворцовия комплекс - планове, които всеки компетентен апарат на държавната сигурност би се борил със зъби и нокти да запази в тайна.

Всъщност те бяха публикувани публично в руския интернет. Metro Style, вече несъществуващ руски автор, публикува диаграмите на уебсайта си, за да покаже работата си в началото на 2010 г. Те можеха да се видят онлайн чак през 2016 г.

Как изглежда бункерът на Путин?

Подземният комплекс под двореца на Путин се състои от два отделни тунела, свързани с асансьор, който се спуска на около 50 метра под повърхността. Архитектурните планове показват, че тунелите, обвити в дебел бетон, са снабдени с достатъчно прясна вода, вентилация и дълги кабели, за да поддържат VIP обитателите в продължение на дни или седмици.

Изходите от тези тунели се виждат точно под дворцовия комплекс, на голата скала, издигаща се от плажа. Долният тунел включва подвижна пътека, водеща до изхода.

Всички лидери на ядрени държави правят планове за екстремни непредвидени ситуации. Американският президент има авариен бункер под Белия дом и Маунт Уедър във Вирджиния. Но за разлика от американските съоръжения, черноморският комплекс беше частно финансиран и остава частна собственост.

Двата тунела са дълги съответно 40 и 60 метра и широки 6 метра, създавайки около 603 кв.м потенциално пространство, което носи признаци, че е устойчиво на взрив. Тяхната способност да издържат на въздействието на ядрен взрив или разбиваща бункер бомба ще зависи от два фактора, които не са в диаграмите - как са подсилени бетонните черупки на тунелите.

Те показват няколко характеристики, които предполагат, че Путин е поръчал структурата с предвид най-лошите сценарии.

Множеството вентилационни шахти и двата отделни тунела биха могли да бъдат проектирани с мисъл за химическа атака, наслояване на излишъци, които затрудняват пълното ограничаване на доставките на чист въздух.

Диаграмите не предлагат никакви подробни изгледи на структури на изток от тунелния комплекс. Като се има предвид, че изглежда, че свързва тунелите с път, възможно е източните структури да са проектирани да бъдат маршрут, през който доставките могат да бъдат заредени през скрития асансьор и в дворцовия комплекс. Габришевски подчерта зона близо до края на пътя, до тунелния комплекс, която може да се използва за товарене и разтоварване на пратки с доставки.

Връзка към диаграмите, запазена за бъдещето в интернет архива на Wayback Machine, разпространявана от години сред московска субкултура, известна като „копачи“, градски изследователи, които посещават и документират забранени места, преди да се появи в изчерпателен доклад за двореца, събран от Навални , руският опозиционен политик, който сега излежава 9-годишна присъда в руска наказателна колония.

Диаграмите бяха представени за първи път на вниманието на Insider от анонимен копач, който каза, че е свързан с група, наречена "Sect Ze". Говорител на групата каза в разменен имейл, че те споделят откритията си, „защото сме уморени от глупавата физиономия на Путин и искаме да покажем неговия параноичен подземен транспорт“. В последващ видео разговор той каза, че говори, за да „приближи края на режима“.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Coldplay
+5