Огромният гаф, който струваше на великия Доналд Съдърланд милиони долари

Огромният гаф, който струваше на великия Доналд Съдърланд милиони долари

На 88 години, след дълго боледуване, почина актьорът Доналд Съдърланд

 

На 88 години, след дълго боледуване, почина актьорът Доналд Съдърланд. Синът му Кийфър обяви смъртта на баща си, а тъжната новина беше разпростраена от световните медии. Наричат Доналд Съдърланд един от най-великите актьори на нашето време, но въпреки завидното богатство, което вероятно ще бъде наследено от сина му, той не се свенеше да казва, че е правил и грешки в младините си.

National Lampoon's Animal House е една от най-великите американски комедии на всички времена. И все пак през 1978 г. дори нито една от звездите не вярва в потенциала ѝ.
Ето защо, когато се стигна до това Доналд Съдърланд да вземе хонорар от 2% от цената на филма или 35 000 долара, Съдърланд избира второто.

Ето как този гаф в Animal House в крайна сметка му струва милиони.

"Къща за животни"

Филм за „Дебел, пиян и глупав? Няма начин да направиш успешен филм, сине“, това са думите на шефа на Universal Studios Нед Танен, след като прочита първия сценарий за бъдещия хит.

Снимка: Ройтерс

Едва когато продукцията обещава на Танен, че могат да направят филма само за 3 милиона долара, Universal подписва сделката. Въпреки това, студиото все още иска звезда, която да продаде филма на публиката.

За Universal Джон Белуши от Saturday Night Live не е достатъчен, така че режисьорът Джон Ландис отива при стария си приятел Доналд Съдърланд (който е огромна звезда през 1978 г.) и го моли за услуга. Колебливият Съдърланд в крайна сметка се съгласява да участва във филма, но едва след като Ландис му каза, че всичките му сцени могат да бъдат направени за един ден.

Изглежда и студиото, и комедията вече имат своята „звезда“. И все пак, все още имаше важен въпрос: Колко точно щеше да получи Съдърланд за един ден на снимачната площадка?

„Искам само парите“

Предложенията към Съдърланд са или да вземе дял от филма или фиксиран хонорар. И избира второто.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст