Мелинда Гейтс дарява 250 млн. долара за подобряване на женското здравеопазване

„Ясно е, че трябва да свършим по-добра работа, за да се спраим с бариерите пред здравето на жените", казва тя

 

Мелинда Гейтс продължава своя план за 1 милиард долара за насърчаване на правата на жените, като обяви нов фонд от 250 милиона долара за подобряване на психическото и физическото здраве на жените, съобщава CNN. 

Новият фонд

Милиардерката, която е и филантроп стартира „Действие за здравето на жените“, фонд чрез своята организация Pivotal Ventures. На уеб страница пише, че здравето на жените е недостатъчно финансирано, пренебрегвано и неразбрано и че неравенствата в здравеопазването между мъжете и жените не само влияят върху ежедневния живот на жените, но могат също така да навредят на бъдещето им.

 

„Ясно е, че трябва да свършим по-добра работа, за да се справим с бариерите пред здравето на жените. Добрата новина е, че има толкова много организации по света, които правят точно това. Искаме да гарантираме, че те получават вниманието и финансирането, което заслужават“, според уеб страницата, която насочва заинтересованите организации да кандидатстват за получаване на дял от финансирането.

Гейтс каза по-рано, че след решението на Върховния съд на САЩ за Добс от 2022 г. , което позволява на отделните щати да решават правата за аборт, тя се е почувствала принудена да предложи на американците финансова подкрепа за техните репродуктивни свободи, въпрос, който тя подкрепя в международен план.

Повече за Мелинда 

Тя е един от най-богатите и видни филантропи в света. Тя подаде оставка от Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс през юни , организация, която тя помогна да създаде преди повече от две десетилетия. Като част от  споразумението си за развод с Бил Гейтс, тя получи 12,5 милиарда долара от фондацията за работата си след оставката си и ще продължи да фокусира филантропските си усилия върху жените и момичетата.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст