1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Кристофър Нолан печели близо 100 млн. долара от успеха на "Опенхаймер"

Кристофър Нолан печели близо 100 млн. долара от успеха на "Опенхаймер"

След спечелването на наградата за най-добър филм, "Опенхаймер" има шанс да надхвърли границата от 1 млрд. долара

Кристофър Нолан не само получи "Оскар" за "Опенхаймер", но и много пари.

Снимка: Getty Images

Според доклад на Variety, който се позовава на източници, запознати със сделката, носителят на "Оскар" е спечелил малко повече от 100 млн. долара под формата на заплата, компенсация и бонуси от успеха на 3-часовия си епос, съобщава CNBC. 

"Опенхаймер" - който този уикенд взе седем награди "Оскар", включително за най-добър филм - спечели повече от 950 млн. долара в световния боксофис.

Снимка: Getty Images

Според доклада приходите на Нолан са били увеличени от боксофиса, както и от бонусите за спечелването на наградите за най-добър режисьор и най-добър филм. Драмата за създаването на атомната бомба също така спечели Оскари за главния актьор Силиан Мърфи и поддържащия актьор Робърт Дауни-младши. 

С предстоящото преиздаване след спечелването на наградата за най-добър филм, "Опенхаймер" има шанс да надхвърли границата от 1 млрд. долара. 

Съобщенията за възнаграждението на Нолан се появиха на фона на доклада на Forbes, според който Марго Роби е спечелила 78 млн. долара брутни приходи благодарение най-вече на огромния успех на филма "Барби", който събра близо 1,5 млрд. долара в боксофиса. 

Всъщност "Барбенхаймер" се превърна в пълноправен феномен през лятото, като посетителите на кината направиха двойна прожекция на двата крайно различни филма.

Снимка: Редакторски екип

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии