1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Конски косми, водорасли, кокосови влакна: Какво е да спиш на най-скъпия матрак в света?

Конски косми, водорасли, кокосови влакна: Какво е да спиш на най-скъпия матрак в света?

Това е една история за матрак за 70 000 долара

 

Най-скъпите матраци в света се произвеждат от Hästens, в Швеция. Техните ръчно изработени легла (въпреки че ги наричат ​​„инструменти за сън“) варират в ценови диапазон от 25 000 до 660 000 долара за кралския размер.

70 000 долара е цената на най-популярния модел, продаван в повече от 250 партньорски магазина на компанията. И стават все по-скъпи — от началото на 2022 г. Hästens повишиха цените си в САЩ три пъти.

Възходът на матраците от супер висок клас е отчасти заради нарастващия апетит за лукс, отчасти заради нарастващата мания за сън в уелнес комплексите. Все пак 70 000 долара са много пари за матрак. Линията хотелски матраци Four Seasons започва от около 4500 долара за кралския размер, което въпреки високата си цена, вече изглежда бюджетно, ако ги сравним.

През 2014 г. марката за легло в кутия Casper преобърна пазара с предложението, че можете да си купите добро легло на достъпна цена онлайн и никога да не се налага да ходите до магазина. В рамките на пет години 25% от продажбите на матраци са били онлайн, което е увеличение от 5%.

Желанието за оптимизиране на времето за лягане „накара хората да заменят леглата с по-високо качество с вярата, че това ще им помогне да спят по-добре“, казва Питър Кийт, дългогодишен индустриален анализатор в Piper Sandler. По време на пандемията секторът на матраците за 60 милиарда долара нарасна, тъй като клиентите спестяваха и купуваха по-добри легла. Въпреки че пазарът се охлади, продажбите на луксозни матраци все още изпреварват останалата част от индустрията.

Продажбите на матраци от висок клас разчитат на иновациите, за да убедят клиентите, че има нещо специално и за което си струва да се плати. Bedmaker Savoir, който печели между 17 000 паунда и 412 000 паунда, може да се похвали с покривки за матраците, изработени от ръчно сресана козина на "полудиви якове, които скитат в планините на Монголия".

Coco-Mat, които струват около 15 000 долара и нагоре, са пълни с кокосови влакна и водорасли, а компанията твърди, че възможните ефекти върху здравето се дължат на електромагнитните полета от метални пружини.

Повечето от леглата на Hästens са покрити с характерна синя и бяла тъкан. Типично за клиентите е да оставят шарката открита, покривайки само горната част от 6000 долара с чаршаф.

Hästens са толкова скъпи защото са ръчно изработени в Швеция. И според старата традиция ключовата съставка в леглата на Hästens е конският косъм (hästens, произнася се heh-stens, означава „на кон“ на шведски). Този матрак е едновременно пружиниращ и кух, което според майсторите позволява на въздуха да циркулира и регулира температурата.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии