1 USD
1.83233 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,420.5

Как суичърът с тризъбец на Зеленски се превърна в политическо изявление

Как суичърът с тризъбец на Зеленски се превърна в политическо изявление

Известният суичър на украинския президент завладя света

Носил го е, за да се срещне с всички влияетлни световни лидери, носил го е, докато ръководеше отпора на страната си срещу Русия направо на фронтовата линия. През изминалата година суичърът на Володимир Зеленски се превърна в най-известния суичър в света. Но той е повече от това. Той се превърна в едно от най-прочутите облекла с политическо  значение в историята.

Снимка: EPA

Суичърът е от U-Shirt, малка украинска марка, родена след войната като начин да се чуе гласът на Украйна. В сайта го наричат „Президентския суичър“ и струва 100 долара.

Някои мислят, че значението на суичъра се върти основно около факта, че това е още един пример за непринуден политически стил, като навитите ръкави на Барак Обама или липсата на вратовръзка при Еманюел Макрон. Но суитчърът на Зеленски е много повече. Той е политичско изявление.

Снимка: President.gov.ua

Подобно на гащеризона на Чърчил, специално подбран, за да може да го облече в случай на въздушно нападение, Зеленски слива политическото си влияние със стил, който говори еднакво конкретно на обществеността и на медиите и казва „Във война сме, но владеем положението“.

Президентът има няколко нюанса от суитчера - в маслинено и черно и обикновено ги комбинира с бойни панталони с големи джобове. Идеята му е да напомня за армейския стил.

Снимка: Reuters

Когато Зеленски се обърна към Конгреса на САЩ, или при срещата си с Джо Байдън, простотата на дрехите му говореше за неотложна нужда за мир и нужда от помощ.

Това е подчертан контраст със стила на Владимир Путин, защото това е външен вид, основно създаден, за да покаже недоволството към руския лидер. Според Telegraph Зеленски свежда до минимум строгият мачизъм на Путин, карайки го да изглежда като остарял и старомоден мъж от средата на 20-ти век.

Снимка: Reuters

Суитшъртът подчертава отказа на Зеленски да приеме сериозно Путин с неговите якета Loro Piana за 10 000 долара и часовник Blancpain Grande Date Aqua Lung за 8 800 долара.

Снимка: Getty Images

Това е мястото, където суитчърът работи повече като магия, казвайки:

Снимка: Ройтерс
„Аз съм в армията, въпреки че не съм в армията“;Аз съм човек, който върши нещата, вместо да казва неща“; "Аз съм човек, който няма време да се преоблече, който няма време да облече костюм."

Снимка: Reuters

Абсолютният триумф на суитчъра беше при появата му в Конгреса на САЩ в Камарата на представителите на Капитолия през декември миналата година, в която маслиненозеленият суичър беше украсен със златен тризъбец на гърдите. (Тризъбецът е основният елемент от герба на Украйна).

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии