1 USD
1.80194 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,242.0

За по-малко от месец: "Лукойл" трябва да предаде "Росенец" на държавата

За по-малко от месец: "Лукойл" трябва да предаде "Росенец" на държавата

Пристанището трябва да бъде върнато на комисия, назначена от министъра на транспорта

След като в края на миналата седмица правителството взе решение да уведоми "Лукойл Нефтохим Бургас" за прекратяването на концесията на пристанище "Росенец", считано 15 август, рафинерията има 30 дневен срок да предаде обекта на комисия, назначена от министъра на транспорта, за което да се състави протокол, съобщава БНР. 
Снимка: БГНЕС
 
При отказ от страна на "Лукойл" да предаде съоръжението, министърът на транспорта трябва да отправи мотивирано искане до областния управител на Бургас да издаде заповед за изземане на обекта на концесията по реда на Закона за държавната собственост. 
В правителственото решение от петък е записано, че в двуседмичен срок от отнемането на концесията на пристанищния терминал Министерството на транспорта и съобщенията поема оперативното управление на съоръженията в обекта, като възлага на Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" да извършва пристанищните услуги. 
Концесионният договор беше прекратен по Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

"Лукойл" трябва да внесе 13 млн. лв. за февруари във Фонд "Сигурност на електроенергийната система"

Лицата, които произвеждат нефтопродукти от суров нефт с произход от Русия или изнесен от Русия, се задължават да правят месечни вноски за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт

Галерии