1 USD
1.80311 BGN
Петрол
Bitcoin
$28,578.7

Потребители сигнализират за вино с вкус на нафта и леща с камъни

БГ Бизнес

Сдружение „За достъпна и качествена храна“ предложи фирмите, които системно предлагат лоши храни, да се обявяват публично

Сигнали два продукта със съмнения, че вредят на здравето на потребителите са получени на платформата за съмнения и нередности на хранителни продукти zdkh.bg. Единият от тях е за българска леща със завишено съдръжание на камъни и други съмнители елементи, а другия засяга вино в кутия тип "Мерло" с вкус на парафин и нафта. Това съобщава сдружение „За достъпна и качествена храна“ към БАБХ.

В края на миналата година екипът на ЗДКХ предложи фирмите, които системно предлагат на пазара лоши храни и периодично са хващани в нарушение, да се обявяват публично, а не както е в момента да остават в тайна.

Идеята бе представена на кръгла маса през декември 2022г. в присъствие на производители на сирена и кашкавали, които изразиха публично позиция, че не отговарят на истината твърдения, че в магазинната мрежа масово се предлагат сирене с високо водно съдържание и това не е отбелязано на етикетите.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Домбровскис: Жизненоважно е България да не се разколебава по пътя към еврото

Coldplay
+6

Галерии