1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Хванаха малко над 9 кг месо без документи на зимните ни курорти

БГ Бизнес

От БАБХ са извършили 276 извънредни проверки в курортите

БАБХ са съставили един акт, единадесет предписания и насоки за унищожаване 9 кг и 300 грама месо и месни продукти при проверки в началото на зимния туристически сезон. За въпросното месо не са били представени документи за произход и годност.

Агенцията за храните е издала 11 предписания относно несъответствия по сграден фонд и технологично оборудване, не предоставяне на доказателства за взети проби и анализ на храни по самоконтрол в зимните ни курорти.

В периода 12 - 31.12.2022 г. инспекторите от отдели „Контрол на храните“ в Областните дирекции в София-град, София-област, Благоевград и Смолян са извършили 276 извънредни проверки в курортите, разположени в същите области.

Проверките установяват, че като цяло се спазват хигиенните изисквания при предлагането и търговията с храни. В по-голямата част от случаите са спазени са условията за съхранение, а храните са в срок на трайност и са етикетирани съгласно действащото законодателство. Осигурени са подходящи условия за измиване и дезинфекция на работния инвентар, оборудване и съоръжения за измиване и подсушаване на ръцете, използване на подходящо работно облекло и лични предпазни средства от персонала.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии