1 USD
1.81482 BGN
Петрол
Bitcoin
$42,312.8

Вдигнаха заплатата на шефа на НАП, ето колко става

Вдигнаха заплатата на шефа на НАП, ето колко става

Правителството одобри пари за по-високи доходи и на служителите

От 1 октомври основната месечна заплата на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите Румен Спецов се увеличава на 7000 лв., което е с почти 1000 лв. повече. Това е решило правителството на вчерашното късно заседание.

"Това е първа промяна на основна месечна заплата за лице, заемащо тази длъжност, след 2021 г., като до момента основното месечно възнаграждение на изпълнителния директор на НАП е било в размер на 6050 лв.", се казва в съобщението на правителствената пресслужба. 

В мотивите за повишение на заплатата е записано, че е отчетена спецификата на работа и отговорностите на изпълнителния директор на НАП, както и "приноса му за успешното изпълнение на стратегическите и оперативните цели на приходната агенция, свързани със събираемостта на приходите, доброволното изпълнение на задълженията на данъчно задължените лица и развитието на предоставяните електронни услуги от НАП".

Освен това правителството прие постановление, с което одобри 25 млн. лв. допълнителни разходи по бюджета на Министерството на финансите за 2023 г. за увеличаване на възнагражденията на служителите в Националната агенция за приходите (НАП) и в Агенция „Митници“.

С постановлението се реализира цялостна политика по доходите в приходните агенции, като ще се подобри балансът в нивата на заплащането на служителите в двете институции.

 

 

Тагове

@

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии