1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Скок в цените на материалите оскъпи тазгодишните мартеници

Скок в цените на материалите оскъпи тазгодишните мартеници

Средно с 50 стотинки по-скъп е традиционният продукт тази година

Тази година има увеличение на цените на мартениците средно с около 50 стотинки, казаха пред businessnovinite.bg столични продавачи. Мартеничките, които миналата година струваха 1,50 лева, сега се продават за около 2 лева. Те са и най-масово купуваните. Иначе цените на традиционния продукт започват от 1 лев и минават 30 лева. Големите ръчноизработени мартеници са скъпи, но и много красиви. 

Според продавачите тази година има сериозно вдигане на цените на материалите. Цената на 100 грама вълна от 2,50 лева е скочила на 4 лева. Това разбира се оскъпява и крайния продукт. Детските мартенички на картонче, които на едро се продават по 10 броя, от 5,50 лева миналата година, тази година стигат 7,50 лв. 

Най-търсени са големите мартеници за дома, както и китайските индивидуални мартеници. Според продавачите хората все повече се спират на по-нестандартни мартеници, като тази година хит са мартениците за ръка с камъчета.

Родните продавачи споделят, че евтините китайски мартеници подбиват пазара у нас. Въпреки това много българи залагат на родното производство.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии