1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Как мартениците от 6 ст. на едро стават четири пъти по-скъпи на сергиите

Как мартениците от 6 ст. на едро стават четири пъти по-скъпи на сергиите

Това, което искаме да сравним, е колко се оскъпяват мартениците от складовете до щанда или сергията на малките търговци

Има един определен тип мартеници, които много хора предпочитат да купуват около 1 март. Това са онези пакети с 10 броя, които всяка година обикновено подаряваме на колегите, приятелите или съучениците си.

Много е трудно да се сравнят цените на мартениците, заради тяхното огромно разнообразие по вид, произход на материалите, дали са ръчно направени или прекупени и се стигне до това не просто от кой град ги купувате, но и от кой квартал.

Все пак нашата проверка ще се спре на един определен тип мартеници. Става дума за този тип по-долу 10 на брой.

Проверка на bTV Бизнес Новините в сайтовете, в които производители предлагат мартеници на едро, показва, че масовият модел се намира за между 3 и 6 стотинки за брой, а някои продавачи дори ги предлагат за 1 стотинка, в зависимост какъв брой купувате.

Миксовете на едро се продават, както следва:

  • 100 броя -60 лв.
  • 300 броя - 150 лв.
  • 500 броя - 220 лв.
  • 1000 броя - 400 лв.
  • 2000 броя - 700 лв.
  • 3000 броя - 900 лв.

Това, което искаме да сравним, е колко се оскъпяват мартениците от складовете до щанда или сергията на малките търговци.

Цените на пакетите от 10 броя най-стандартно във всички градове у нас се продават за между 2 и 2,50 лв., в зависимост от опаковката и мънистото.

Ако можем да купим 100 броя за 60 лв., то това означава, че цената на една мартеница на едро е 6 ст.

Първата ни проверка навън ни отвежда на масата на няколко продавачи в кварталите около центъра. Там цените за тези модели са най-често 2 лв., което прави по 25 ст. за брой.

Това означава, че печалбата за един търговец е приблизително 19 стотинки на брой или подобна сума, в зависимост дали продавачът прави сам опаковката си.

Колкото до цените на материалите, ако все пак предпочитате да изработите сами мартениците си, трябва да знаете, че тази година купуваме с 15% по-скъпи текстилни материали на следните цени в ГРАФИКАТА:

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии