1 USD
1.88514 BGN
Петрол
83.63 $/барел
Bitcoin
$16,548.9

Синдикати: Стават грешки, когато се променят пенсии 2 дни преди избори

Председателите на КНСБ и КТ "Подкрепа" изразиха притеснения за бюджета

КНСБ са направили предварителни срещи преди изборите с предполагаемите партии, които ще влязат в новото Народно събрание и всички без изключение са говорили за повишение на работна заплата и в точа число и минималната заплата и пенсиите. Това заяви председателят на КНСБ Пламен Димитров.

„Ние продължаваме да твърдим, че ако финансите се разпределят внимателно и се отчете повишението на икономиката ние смятаме, че ще можем да се вместим в един сценарий, в който заплатите могат да покрият инфлацията“, каза той и допълни, че заплатите в индустриалния сектор са се повишили със 17%.

Според председателя на другия голям синдикат Димитър Манолов от КТ „Подкрепа“ е притеснително да се прави бюджет, в ситуация, в която е ясно, че няма да има правителство.

„Бюджетът трябва да има философия“, каза още Манолов.  

По думи на Димитров две трети от пенсионерите не са получили увеличение на пенсиите.

„Ние бяхме против преизчисляването и някакъв доход, който няма нищо общо с моя принос да определя моята пенсия“, каза председателят на КНСБ Пламен Димитров.

По негови думи преизчислението е демотивиращо за младите хора, които трябва да решат дали да се осигуряват на максималния осигурителен доход, „защото утре може да дойде някакъв чичко политик и да преизчисли пенсиите и ще даде на мен това, което на всички останали, които не са се осигурявали на максималния доход“.

„Когато се прави пенсионна политика два дни преди изборите с идея да се харесаш на някого е абсолютно невъзможно да не се допуснат грешки“, допълни Димитров.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

С 8 "квартала" на борда: Най-големият круизен кораб излиза в открити води през 2024 г.

Coldplay
+19

Галерии