1 USD
1.80194 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,242.0

С един участник в търга: Кой купи изоставения блок на работниците от АЕЦ „Белене“?

С един участник в търга: Кой купи изоставения блок на работниците от АЕЦ „Белене“?

Сградата е предлагана на търг и през 2016 г., но поради липса на кандидат-купувачи, процедурата се прекратява

 

Само една фирма се е явила на публичния електронен търг за изоставения блок, в който е трябвало да живеят работниците от АЕЦ „Белене“.

„Търгът е проведен в платформата на Агенцията за публични предприятия и контрол с цел осигуряване на по-голяма публичност и конкурентна среда и в изпълнение на нормативните изисквания, на интернет страницата на Министерство на икономиката също са публикувани линк и обява, както и в местен плевенски сайт“, каза собственика на блока Националната електрическа компания (НЕК) за bTV Бизнес Новините.

От обявата става ясно, че началната цена за наддаване за покупка започва от 2 478 380 лв. без ДДС, а всяка стъпка е в размер на 123 919 лв. без ДДС. Блок 323 ще бъде продаден  за 2 602 299 лв. на плевенската фирма „Милкана“ ООД, която се занимава с продажба и монтаж на дограма.

Според търговския регистър собственици на фирмата са Красимир Танчев, Георги Славеев и Радостин Лалев.

„НЕК предприе стъпки за продажба на блока, тъй като поддръжката на сградата изисква значителни ресурси, включително за заплащане на местни данъци и такси и охрана.  Не е без значение и обстоятелството, че досега НЕК никога не е ползвал жилищния блок по предназначение независимо, че е въведен в експлоатация преди повече от 20 години“, казаха още от компанията.

По думи на НЕК продажбата се извършва заради необходимостта от допълнителни средства за довършителни работи в апартаментите, както и в общите части на сградата.

Това не е първият опит за продажба на имота. Сградата е предлагана на търг и през 2016 г., но поради липса на кандидат-купувачи, процедурата се прекратява.

Според обявата жилищен блок 323 е на пет етажа с гаражи, с площадков водопровод и канал, със сградни ВИК отклонения и кабелно захранване. В него има 60 апартамента, 18 гаража, 60 мази, 2 помещения за абонатна станция и 4 общи помещения.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии