1 USD
1.80527 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,209.9

Ремонтират паркинга на Терминал 2 на летището в София за 24,5 млн. лв.

БГ Бизнес

Ремонтните дейности по 4-етажния покрит паркинг на Терминал 2 ще започнат през 2024 г. и ще завършат за около година

СОФ Кънект и ГБС-Инфраструктурно строителство подписаха днес договор за реновация на покрития паркинг на Терминал 2 на летище София, съобщава концесионерът. 

Проектът е на стойност близо 24,5 млн. лв. и неговата реализация е от стратегическо значение за развитието на летището.

Ремонтните дейности по четириетажния покрит паркинг на Терминал 2 ще започнат през 2024 г. и ще завършат за около година.

Междувременно се очаква ГБС-Инфраструктурно строителство да приключи строежа на открития паркинг с капацитет над 1000 места. 

Така пътниците на летище София ще имат възможност да паркират на открития паркинг докато бъде завършена реновацията на закрития. Като краен резултат от реализацията на двата проекта на Терминал 2 ще има общо почти 1900 паркоместа. 

Заедно с открития паркинг на Терминал 2 ще бъде внедрена система за контрол на достъпа. Новата бариерна система, базирана на разпознаване на регистрационен номер, ще гарантира, че всеки пристигащ шофьор, който възнамерява да остави или качи пътници ще има бърз достъп, без да чака на опашки. Този проект включва и разширяване на пътя и изграждане на нов обратен завой, който ще пренасочи трафика към съседни съоръжения, разположени извън летището.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии