1 USD
1.78631 BGN
Петрол
Bitcoin
$38,164.7

Плащанията към НАП ще се извършват по пет нови сметки в БНБ

БГ Бизнес

До края на септември плащанията ще се извършват към досегашните банкови сметки

От началото на октомври плащанията по банков път към Националната агенция за приходите (НАП) ще се извършват по пет нови банкови сметки в БНБ, информира БТА. 

От НАП обясняват, че всяка от сметките е предназначена за погасяване на определено задължение - данъци, социалноосигурителни и здравни вноски, вноски за допълнителното задължително пенсионно осигуряване и вземания, подлежащи на принудително събиране от публичен изпълнител.

Гражданите и дружествата от цялата страна ще плащат по определената сметка задължението си, независимо към коя структура на НАП са регистрирани по постоянен адрес или адрес на управление. 

Преводите към приходната агенция ще продължат да се осъществяват от всяка банка в страната или друг доставчик на платежни услуги, съобразно тарифите на съответните финансови институции, отбелязват от НАП. Те добавят, че до края на септември плащанията ще се извършват към досегашните банкови сметки.

От НАП посочват още, че гражданите и дружествата могат да продължат да погасяват своите задължения без такси като използват физическите ПОС терминали в офисите на приходната агенция, както и виртуалния ПОС (е-услугата за плащане) в Портала за електронни услуги на НАП.

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии