1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Нов портал за плащане на местни данъци и такси - как работи?

БГ Бизнес

Порталът предоставя възможност за справка към общините в реално време

Местните данъци и такси могат да бъдат плащани по електронен път централизирано през портала за услуги www.eGov.bg, съобщават от министерството на електронното управление.  
 
Физическите и юридическите лица могат да заплащат задължения към почти всички общини в страната без допълнителни такси и комисионни. 
Входът в Единния портал за достъп до електронни административни услуги на МЕУ става чрез първоначална регистрация с едно от следните средства за идентификация: квалифициран електронен подпис (КЕП), мобилен КЕП, ПИК на НАП или НОИ. Порталът предоставя възможност за справка към общините в реално време.
 
Услугата предлага множество предимства както за постоянно живеещи у нас, така и за българските граждани, установени в чужбина. С една транзакция може да се заплаща едно или няколко задължения, като плащането може да бъде направено с дебитни или кредитни карти, издадени в България и чужбина.

От 1 март 2024 г. Националната агенция по приходите пренасочи проверките за задълженията и плащането на местните данъци и такси към портала на Министерството на електронното управление.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии