1 USD
1.80527 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,209.9

Наталия Кобилкина: И в Арабския свят има случаи, в които жената плаща всичко, а неговите пари са си негови

Наталия Кобилкина: И в Арабския свят има случаи, в които жената плаща всичко, а неговите пари са си негови

Един на всеки четирима мъже в арабския свят подкрепя равенството на жените в някои области

Само един на всеки четирима мъже в арабския свят подкрепя равенството на жените в някои области, но повечето все още вярват, че основната роля на жената е у дома, сочи проучване на координирано от Promundo и ООН Woman.

Снимка: Евгений Милов

Данните, събрани от Египет, Ливан, Мароко и палестинските територии също установиха, че по-младите мъже са предимно консервативни като бащите си, като особено на местата с чести военни конфликти, това се забелязва повече.

Снимка: Евгений Милов

Само около половината от мъжете или по-малко смятат, че омъжените жени трябва да имат същото право на работа като мъжете. В същото време мнозинството и в четирите места на проучването казаха, че биха приели да имат жена шеф.

Последното начинание на Наталия Кобилкина отвежда бизнеса ѝ именно в арабския свят, където разбиранията за това как жените харчат парите си, са доста по-различни от тези, с които сме свикнали. Представете си с колко голямо предизвикателство се сблъсква един сексолог в страна, в която много от жените ходят покрити с бурки.

„Сега много работят с Абу Даби, Катар и арабските жени. Те са девствени преди брака. Аз имам клиенти на 30-36 години, които са девствени“, казва тя.

Снимка: Евгений Милов

Предразсъдъците в бизнеса на Кобилкина съществуват и в Европа, но тя се сблъсква с коренно различен свят в рамките на Близкия изток.

„Казах на една моя клиентка със забрадка, на която и се виждаха само очите, която си махаше покривалото само на сесия: „Отиди на салса или бачата. Тя е на 36 и е девствена и ми отговаря: „Когато сме покрити нямаме прав да танцуваме на салса и бачата. Как да я махна това е кожата ми.“

Клиентки на нейните сеанси са и работещи жени, като особено впечатление прави една от тях, която се развежда. Понеже законите в Арабския свят повеляват при развод децата да останат при мъжа, нейният не работи и започва да се държи агресивно.

„Тя плаща всичко, а неговите пари са си негови. И в арабския свят го има“, казва тя.

Как завършва историята на тази жена, вижте във ВИДЕОТО!

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии