1 USD
1.88514 BGN
Петрол
83.63 $/барел
Bitcoin
$16,548.9

На "Капитан Андреево" ще заработи държавна лаборатория за храните

БГ Бизнес
 

Части от пункта вече са обект от значение за националната сигурност

На Граничния пункт "Капитан Андреево" трябва да заработи държавна лаборатория за изследване на храните до 6 месеца. Това обяви служебният министър наземеделието Явор Гечев.

С решение от днес правителството даде на части от граничния пункт статут на стратегически обекти със значение за националната сигурност. 

"Работим по 40 дни срок, в който да бъде повишен капацитетът на държавната лаборатория, за да може да приеме от всякакъв вид всички проби и да отговаряме на абсолютно всички изисквания като капацитет на лабораторията и до шест месеца трябва да бъде закупено оборудване и да бъде стационирана национална лаборатория към Агенция по храните на граничния пункт. Това в крайна сметка, мислим, че е началото на края на цялата драма по отношение на "Капитан Андреево", където недвусмислено държавата упражнява пълния си контрол на европейската и българска граница", заяви Гечев.

Министърът уточни, че и в момента контролът по границата е изцяло държавен и не се извършва от частната фирма, която претендира за това и за което се води съдебен спор.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

С 8 "квартала" на борда: Най-големият круизен кораб излиза в открити води през 2024 г.

Coldplay
+19

Галерии