1 USD
1.80194 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,242.0

Как да се предпазим от измама при теглене на кредит?

БГ Бизнес

Ето няколко важни съвета

Всеки от нас изпада в ситуации, в които се нуждае от допълнителни финанси. В такива моменти, тегленето на кредит се явява като перфектното решение. За да избегнем измами и ненужни разходи, е важно да бъдем наясно с няколко ключови аспекта на този вид помощ.

Как да разпознаем и избегнем тези проблеми при теглене на кредит?

Какво е нужно да знаем за кредитите?

Когато се нуждаем спешно от пари, обикновено решаваме да прибегнем до теглене на заем. Това е моментът, когато трябва да бъдем особено внимателни, поради което е необходимо да се информираме добре за следните неща:

  • какъв тип е – съществуват различни видове кредити, от които – бързи, потребителски, ипотечни. Всеки от тях има свои специфични условия, като небанковите институции често предлагат по-гъвкави такива в сравнение с банковите;
  • какви са лихвите и таксите – уверете се, че сте наясно с общата сума, която трябва да върнете в края, както и с всички свързани разходи, преди да подпишете каквито и да е документи;
  • задължения – проучете какви са вашите задължения като заемател, но също и какви са последствията за вас, ако не ги изпълните;
  • срок за изплащане на дълга – преценете дали срокът за изплащане е подходящ спрямо вашите финансови възможности.

Важно е да знаете точно какво получавате при теглене, какви са вашите задължения и какво ще ви струва, съветват експертите от Кеш Кредит.

Как да проверим потенциалния кредитодател?

Преди да продължите с кандидатстването, е необходимо да извършите проверка на кредитодателя, тъй като не всяка банка или фирма е надеждна.

За целта – проверете дали фирмата има необходимите лицензи за извършване на тази дейност от Българската народна банка. Също така, прочетете отзивите от други клиенти. Това помага да получите по-добра представа за качеството на услугите.

Доверете се на познати институции

Избирайки банкови институции, има по-голяма вероятност да избегнете измами. Те са по-строго регулирани и в повечето случаи предлагат по-сигурни условия.

При кандидатстване, заемодателят ще направи проверка на вашите лични данни и финансова история. Ако сте уверени в избора си, може да продължите с процедурата по одобрение и теглене.

При решение за такава стъпка – винаги четете договора внимателно. Ако имате съмнения относно условията, може да се консултирате с адвокат, който да ви разясни документацията. Също така, избягвайте изключително атрактивни оферти, които изглеждат твърде примамливи.

Тегленето на кредит изисква обмислено решение и внимателна подготовка. Следвайки тези съвети, може да се предпазите от подобни рискове и да улесните процеса, допълват от Cashcredit.bg.

* платена статия

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии