1 USD
1.79533 BGN
Петрол
83.36 $/барел
Bitcoin
$24,012.8

Как да обзаведете офис стая вкъщи и защо е необходимо?

БГ Бизнес

Офис стая може да се използва не само за работа

 

                                                   Платен материал

Много хора не осъзнават важността на това да имат обособено офис пространство у дома, въпреки че броят на предложенията за дистанционна работа продължава да нараства. Някои разполагат с по-малко налично място, а други намират офис стаите за ненужни, но всъщност те са необходими за всяко едно домакинство.

За хората, разполагащи с ограничено пространство, ще споделим, че една офис стая може да се използва не само за работа, но и за образователни цели или лични проекти. В днешната статия ще коментираме начините за обзавеждане на офис кът вкъщи и причините, поради които да го направите.

Снимка: Pinterest.com
Откъде да намерите подходящо обзавеждане?

Нека да започнем с идеи за тези от вас, които могат да срещнат трудности при обзавеждането на офис вкъщи, поради това че не знаят откъде да започнат търсенето си. Първо започнете с разглеждане на някои идеи за обзавеждане на домашен офис в различни уеб страници, за да получите вдъхновение.

След това изберете подходящ начин да се сдобиете с мебелите, които ще са ви необходими. Разбира се, може да разгледате опции онлайн и да поръчате мебели или аксесоари по ваше желание. Понякога обаче е възможно да искате да видите продукта, преди да направите поръчка. Затова следете какви мебелни магазини има в околността ви и ги посетете при необходимост.

Понякога може да има нови отворени магазини, за които вие не знаете. Например, наскоро отвори нов магазин за мебели в Нова Загора, който предлага обслужване и за по-малките населени места в околността.

Снимка: iStock
Заложете на удобство, функционалност и продуктивност

Едно офис пространство, независимо дали се намира в бизнес сграда или в собствения ви дом, трябва да е функционално и да предразполага към удобство и продуктивност. Затова нека да поговорим и за това какво е необходимо, за да постигнем тези три неща, когато обзавеждаме една офис стая.

Светлина

Светлината е един много важен елемент при планирането на офис кът или стая. Най-доброто решение е да поставите работната маса или бюро близо до естествен източник на светлина (прозорец), ако имате тази възможност.

В случай че ви се налага да работите в тъмните часове от денонощието, помислете за видовете лампи, които ще поставите, както и за тяхното разположение. Подходящата светлина ще предотврати главоболия, стрес и очни проблеми.

Ергономичност

Ергономичността е друг важен аспект, върху който да помислите. Адаптирайте трудовия си процес по такъв начин, който да улеснява работата ви максимално и да създава удобство за тялото ви. Избраните методи ще зависят от типа работа, която извършвате и от часовете, които прекарвате в офиса.

Например, ако трябва да прекарате 8-часови работни смени пред компютър, е изключително важно да закупите удобен стол с опция за корекция на височината. Друга добра идея е да инвестирате в регулируемо бюро, чиято височина може да променяте и понякога да работите прави. Помислете и за други детайли като монитор, клавиатура, мишка и други.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Google разкри колко вода използва за охлаждане на центровете си за данни

Coldplay
+9

Галерии