Как да изберем най-добрите зимни гуми?

Как да изберем най-добрите зимни гуми?

Класът на споменатите гуми варира от A до E, но има 3 основни фактора, които влияят на състоянието им

Проверката на гумите преди използването им за следващия сезон трябва да включва проверка на степента на износване на протектора, както и годината на тяхното производство (можете да разберете този номер по маркировката "DOT" на гумата).

Етикетите на гумите включват данни за разхода на гориво и най-вече нейното сцепление с мокра настилка. Съпротивлението при търкаляне влияе върху разхода на гориво. За личните автомобили състоянието на гумите засяга приблизително 20% от общото потребление, за камионите до 35%. Класът на споменатите гуми варира от A до E, където A показва най-добрия клас, а E, най-лошия клас, пише Jutarnji List.

Снимка: btvnovinite.bg

Етикетите на гумите също съдържат информация за техния външен шум, който е посочен в децибели (dB). Следователно тези данни не показват колко шум ще чуе водачът по време на шофиране, но при по-шумните типове известно количество шум се предава в купето. Тази характеристика на гумата също се оценява с букви от A до C.

Снимка: btvnovinite.bg

Сцеплението с мокра настилка трябва да бъде най-важният фактор при избора на гума. Освен върху поведението на автомобила на път, покрит с вода или разтопен сняг, този фактор влияе и върху дължината на спирачния път, както и върху безопасността на пътниците в автомобила, както и на останалите участници в движението.

Снимка: istockphoto.com

Съотношението цена-качество също играе важна роля при покупката. Не винаги е правило, че колкото по-скъпа е гумата, толкова по-добри са нейните свойства. Понякога дори по-евтина версия от по-малко известен производител може да осигури по-добра услуга от скъпите гуми на известни и утвърдени производители.

Важно е да изберете своите фаворити според зададените параметри, да проверите резултатите от техните тестове и да изберете победителя въз основа на тези данни.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст