1 USD
1.81921 BGN
Петрол
Bitcoin
$28,014.1

Продават козунаци в OLX. Отбелязват ги като "нови"

БГ Бизнес

Цените са същите като тези в пекарните и стандартната цена за козунак

Отвертки, сноуборд, учебник втора употреба, бордова игра на бартер… Това са нещата, които някога съм взимала от сайт за обяви като OLX. Представете си изненадата ми, когато потърсих в Google козунаци и на първо място ми се появиха такива именно в платформа за обяви.

Хората, които продават в платформата отбелязват козунаците като „домашни“ и никъде не са добавили, че те са придружени със сертификат или разрешително за продажба на храни.

София, Севлиево, Враца, Благоевград – изглежда, че домашните майстори изпадат в безизходица, когато попълват формата за продажба. Те отбелязват козунаците като „нови“ и леко саркастично си отдъхваме, че не са „втора употреба“.  

Цените са същите като тези в пекарните и стандартната цена за козунак, който идва от София, е 500гр - 15лв/1бр и 1 килограм - 25лв/1бр.

Севлиевските козунаци са 8 лв., като потребителката е споделила, че цената е „по договаряне“. „Изпращам и с Еконт и Спиди“, казва още тя в обявата. Подобни обяви стават популярни в дните преди празника.

Припомняме, че правилата за търговия с храни в страната се извършва само в обекти, регистрирани по реда на Закона за храните, които отговарят на хигиенните и на ветеринарно-санитарните изисквания, определени с нормативен акт и имат въведени практики за търговия с храни и система за анализ на опасностите и критични контролни точки.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Coldplay
+5