Данните от техническия преглед на автомобилите ще се предават електронно

БГ Бизнес

Дейността на всички пунктове, които не са изпълнили условията, ще бъде преустановена

Крайният срок за свързване на уредите във всички пунктове за технически прегледи към информационната система на ИА „Автомобилна администрация“ е до 22 юли 2024 г., съобщават от транспортното министерство.

Снимка: bTV

 

От тогава данните от техническите средства за измерване ще постъпват автоматично по електронен път в ИААА. След тази дата дейността на всички пунктове, които не са изпълнили условията, ще бъде преустановена

С цел повишаване качеството на техническите прегледи и завишаване на контрола, през октомври 2023 г. бе изменена наредба, с която се въвеждат новите изисквания. 

Съгласно промените е необходимо да бъде инсталиран софтуер, одобрен от ИА „Автомобилна администрация“, чрез който в момента на прегледа резултатите от измерванията да се изпращат електронно в агенцията. До сега от 1093 пункта на територията на цялата страна, 544 вече предават данните автоматично.

Снимка: bTV

От 22 април 2024 г. ИА „Автомобилна администрация“ издава разрешения на нови контролно-технически пунктове само ако вече са осигурили електронно предаване на резултатите от измерванията към информационната система, казват още от министерството на транспорта.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст