1 USD
1.82447 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,461.2

Бизнес изложение, обучителни модули, дискусионни панели и награди са сред акцентите на „Денят на жената предприемач 2023“

БГ Бизнес
 

bTV Media Group е партньор на инициативата

Целодневното събитие “Денят на жената предприемач 2023” ще се проведе на 20-ти ноември 2023 г. в Гранд Хотел Милениум София. „Успехът в  различните роли“ е тазгодишното мото на българския формат на световно признатия „Международен ден на жената предприемач“.

Акцентът в събитието прави логическа препратка към миналогодишната тема “Жената в различните роли”. Петото юбилейно събитие надгражда идеята как един предприемач, независимо дали той е жена или мъж, може да постига успехи във всеки аспект от своя личен  и професионален живот.

За 5-ти път в България организатор на формата е Асоциацията на жените предприемачи в България - „Селена“, която подкрепя инициативи, които помагат за насърчаване на равенството между половете и създаване на подходяща обстановка, в която дамите могат да преследват своите цели и да бъдат признавани за постиженията си във всички сфери на живота.

Фокусът на събитието тази година - „Успехът в различните роли“ подчертава, че жените предприемачи могат не само да бъдат успешни в бизнеса, но и да играят важни роли в семейството, обществото и културната сфера. Това включва ролята им на майки, партньори, активни граждани и културни дейци. Точно и поради тази причина, тази година по време на събитието ще бъдат връчени и призове за   предприемчивост на успешни и вдъхновяващи дами в различни области.

И през 2023 година, по традиция, събитието е разделено на две части, а организаторите  обещават богата програма за дневната и за вечерната част. През деня ще има обучителни класове по темите: „Анатомия на мотивацията: Как да мотивираме себе си и екипите си?“, „Успешни практики за съчетаване на родителство с предприемачество“, „Баланс на женствеността в образа на съвременната бизнес дама“ и „Стратегии за увеличаване продажбите на бизнеса“. Паралелно с обучителните модули, по време на събитието има и бизнес изложение, в което различни компании ще представят своята дейност и ще осъществяват демонстрации на живо. Кулминацията на дневната част ще бъде дискусионен панел по една изключително важна и популярна тема, а именно: „Естествен срещу изкуствен интелект“.

Във вечерното събитие ще се включат представители и мениджъри от управленски структури на компании, които ще проведат дискусия на тема: „Лидерски умения и успешни бизнес практики“. Модератор на панела ще бъде Живка Попатанасова, бизнес журналист в bTV Media Group.

Вечерта ще бъде наистина вълнуваща, защото освен полезни дискусии, ще предложи музикални изпълнения и детски скечове от възпитаници на единствената частна гимназия по сценични изкуства в България.

„Денят на жената предприемач 2023“ в България подчертава ролята на дамите в обществото и икономиката, като се фокусира на тяхната способност да се ангажират със социални каузи. По време на петото юбилейно издание на събитието организаторите няма да пропуснат да подкрепят три различни благотворителни каузи.

Първата кауза е на Фондация „Emprove“, която обединява дами, станали жертва на домашно насилие, като разказва техните истории, обръщайки внимание на инициативи за превенция и информираност на обществото по темата. За всички членове на Асоциацията на жените предприемачи в България - „Селена“, да бъдеш предприемач означава не само да носиш отговорност за своя бизнес, но и да бъдеш отговорен към обществото. Изхождайки от тази сентенция, дамите ще застанат зад една топлеща сърцето кауза, а именно - „Предай нататък“. Това е инициатива, помагаща на хора и домове за възрастни в затруднено положение.

Не на последно място, Асоциацията призовава всички гости на събитието и присъстващите бизнесите да окажат подкрепа на "Фондация за нашите деца", която е еталон за качествена социална работа, която се интегрира в държавната политика за закрила на детето. По време на събитието всеки желаещ може да закупи картички и книжки от щанда на Фондацията и по този начин на подкрепи тяхната дейност.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии