1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

С бургер, суши и лалета: Как българите празнуват 8-ми март

С бургер, суши и лалета: Как българите празнуват 8-ми март

Софиянец поръчал цветя за 343 лв в Деня на жената 

Българите намират различни начини да покажат обичта и уважението към жените, дори когато 8-ми март е натоварен работен ден. Това показват данните на световна верига за доставки, оперираща в България за потребителските навици през изминалата година. 

Оказва се, че миналият 8 март е денят с най-много поръчки на цветя, като повече от половината поръчки са направени в първата половина на деня - между 9:00 и 11:00 ч.  

Лалетата били предпочитаните цветя за Деня на жената, следвани от розите и фрезиите.

Най-щедър в жеста си на любов и уважение на 8 март е бил столичанин, поръчал чрез платформата цветя на стойност 343 лв. Отношението на българите към Деня на жената ни класира на десето място по поръчка на цветя за празника, като според данните на компанията, София изпреварва Полша, Лисабон и Валенсия.  

Сериозен скок се наблюдава и в доставките на суши. Близо 70% повече българи са избрали да се поглезят с японския специалитет на 8 март, в сравнение с която и да е друга произволно избрана сряда през 2023 г.

Въпреки това любимият на мнозина бургер остава на първо място като най-поръчвана храна за отбелязване на повода у дома. Не сме се лишили и от подслаждането на празника - поръчките на десерти и бонбони са нараснали с 50% за Международния ден на жената през 2023 г. 

 

 

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии