1 USD
1.80827 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,851.8

Самолетна компания започна да тегли пътниците си преди полет

Технологии
 

Теглото ще бъде записано в база данни

Самолетната компания Air New Zealand претегля пътниците, преди да се качат на международни полети, като част от проучване за определяне на средното тегло на пътниците.

 

Теглото ще бъде записано анонимно в база данни, но няма да бъде видимо за персонала на авиокомпанията или други пътници, казаха от фирмата, цитирани от BBC. Air New Zealand каза, че познаването на средното тегло на пътника ще подобри горивната ефективност в бъдеще. Участието в проучването е доброволно.

 

 

Преди това авиокомпанията претегля пътниците си във вътрешните полети в Нова Зеландия през 2021 г.

 

„Сега, когато международните пътувания са възстановени, време е международните летци да претеглят“, каза авиокомпанията в изявление за пресата.

Преди пандемията авиокомпанията превозваше повече от 17 млн. пътници всяка година с 3400 полета на седмица. Да знаем теглото на всичко, което се качва на самолет, е „регулаторно изискване“, обясни говорителят на авиокомпанията Алистър Джеймс.

„Знаем, че стъпването върху кантара може да бъде плашещо. Искаме да уверим нашите клиенти, че никъде няма видим дисплей“, каза Джеймс. „Като претегляте, вие ще ни помагате да летим безопасно и ефективно всеки път.“

 

Air New Zealand ще покани повече от 10 000 клиенти, пътуващи в нейната международна мрежа, да участват в проучването. Пътниците ще бъдат претеглени на вратите на определени полети, заминаващи от международното летище в Оукланд между 29 май и 2 юли.

 

Авиокомпанията каза, че всичко, което се качва на нейния самолет - от товара и храната на борда до багажа в багажното отделение - се претегля и че за клиентите, екипажа и ръчния багаж е използвала средно тегло въз основа на данни от проучване.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии