1 USD
1.83147 BGN
Петрол
Bitcoin
$62,613.2

Източиха цял язовир заради изпуснат в него телефон

Технологии

В продължение на три дни помпите непрекъснато изпомпват вода от водоема

Повечето хора, които изпускат телефоните си в езеро или река, се сбогуват с тях и си купуват нов. Но не и 32-годишният Раджеш Вишвас, държавен служител от Индия, който източи 2 милиона литра вода, за да си вземе обратно телефона.

Мъжът почивал с приятели на брега на язовира. Когато решава да си направи селфи, с чисто новия му Samsung Galaxy S23 Ultra, който без да иска изпуска във водата. Раджеш се обадил на местните, които се гмуркат във водата с дни, но така и не намират смартфона, казва gagadet.

Но служителят не се отказва и извиква няколко мощни дизелови помпи. За какво е всичко това - ще попитате? Раджеш твърди, че в смартфона има официални данни на отдела, така че трябва да бъде намерен.

В продължение на три дни помпите непрекъснато изпомпват вода от водоема. По данни на медиите са изпомпани общо над 2 млн. литра вода, които са били достатъчни за напояване на 1500 декара земеделска земя.

В резултат на това телефонът е открит малко преди дъното на езерото да е изсъхнало. Не е изненадващо, че след като е бил потопен напълно, смартфонът се поврежда напълно и вече не работи.

Самата история обаче предизвика вълна от критики от местните жители и правителството. Индия, която е сред страните в света с недостиг на вода, преживя няколко големи периода на екстремни горещини и суша през последните години. И въпреки че служителят каза, че водата не е била подходяща за напояване, той е уволнен.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии