1 USD
1.82447 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,461.2

Приказката оживява: Сливи за смет за желаещите да почистят Витоша

ESG

На 16 септември отново ще изчистим България заедно, включете се и вие

Софийски планински клуб заедно със своята инициатива „Сливи за смет“ ще се включат в 11-тото издание на „Да изчистим България заедно“ на 16 септември. 

И точно както в приказката – всеки, който занесе торбичка с отпадъци, ще получи в замяна сини сливи.

За по-едрогабаритни боклуци като гуми, стари телевизори, автомобилни части ентусиастите ще получат още повече свежи плодове. 

Пунктовете, на които желаещите да се включат могат да получат торби и ръкавици, да оставят смет и да получат сливи, са следните:

  • Хижа “Алеко”
  • Под Симеоновските езера, около дървената беседка (на 15 минути ходене от Симеоново, по пътеката за Черни връх)
  • Около чешмата “Белята вода” над квартал Бояна Квартал Бистрица, края на алеята Гаунка (по пътеката на Витоша 100, при лостовете и беседката в края на автомобилния път, над селото)  

За 11-и път кампанията „Да изчистим България заедно” отново ще обедини институции, неправителствени и бизнес организации, и доброволци в името на каузата за по-чиста околна среда. От началото на „Да изчистим България заедно“ досега близо 2 500 000 доброволци, въоръжени с ръкавици и чували, са чистили страната. 

По данни на екоминистерството, те са успели да съберат 94 338 тона отпадъци, което се равнява на над 200 напълно заредени самолета „Боинг 747”, и да премахнат над 18 800 сметища от лицето на България.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии