
Художник продава невидима скулптура за над 18 000 долара
Предварителната оценка на произведението е 7000 долара
Ерик Вердин е на 68 години, когато започва да прави опити за естествено подмладяване
Учен, специализиран в здравословното стареене, който твърди, че е обърнал биологичната си възраст с около 15 години, сподели закуската, която му помага да избегне скокове в кръвната захар.
„Най-лошата закуска, която можете да си представите, е нещо като купа със зърнени храни и чаша портокалов сок, защото това е по същество купа със захар, захар, захар“, каза д-р Ерик Вердин, главен изпълнителен директор и президент на Института за изследване на стареенето „Бък“. Високата кръвна захар е свързана с метаболитни заболявания като диабет тип 2, а някои експерти по дълголетие смятат, че добавените захари играят роля в процеса на стареене, пише Business Insider.
Вердин е на 68 години, но след като „оптимизира“ здравето си през последното десетилетие, като прави промени в диетата и начина на живот, той казва, че „биологичната му възраст“ е много по-млада, въз основа на различни епигенетични кръвни тестове.
Той също така използва технологии, като например смарт часовник, за да следи кръвното си налягане и холестерола и съответно прави промени в начина си на живот.
Въз основа на резултатите си, Вердин вярва, че диетата има огромно влияние върху дълголетието. Той следва средиземноморска диета, която включва много пресни продукти, бобови растения, пълнозърнести храни и постни протеини, и избягва ултрапреработените храни. „Когато погледнете популациите, които са на този тип диета, те наистина дълголетни“, каза Вердин.
Защо сладката закуска е лоша за дълголетието
„Закуската трябва да е солена. Така че никакви сладкиши, никакъв портокалов сок, никакво плодово кисело мляко“, каза Вердин. Яденето на сладка или високовъглехидратна храна на празен стомах може да доведе до скок на кръвната ви захар, каза той.
Повишаването на кръвната захар след консумация на въглехидрати е естествено и не е непременно проблем. Въпреки това, хронично високата кръвна захар може да увеличи възпалението с течение на времето, да състари тялото ви и да повиши риска от хронични заболявания.
Започнете деня с фибри, протеини и добри мазнини
Вердин обикновено яде яйца, авокадо и сьомга (пушена или варена) с пълнозърнест хляб за закуска.
Той не се притеснява особено от това как са приготвени яйцата му, но предпочита да използва зехтин пред масло. „Ако човек предпочита да не използва олио, твърдо сварените яйца биха били най-добрият метод“, каза той.
Яйцата и сьомгата съдържат здравословни мазнини и протеини, които ви помагат да се чувствате сити през целия ден. Пълнозърнестият хляб и авокадото добавят фибри към храната, което е важно за храносмилателното здраве, тъй като подхранва „добрите“ бактерии в червата.
Последвайте businessnovinite.bg в INSTAGRAM
Последвайте businessnovinite.bg във FACEBOOK
Последвайте businessnovinite.bg в LINKEDIN
Предварителната оценка на произведението е 7000 долара
През 1940 година изложението е отменено заради ескалацията на Втората световна война
Бутилка е направена от истинско злато