1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

5 неща, които трябва да изхвърлите още сега от кухнята си

Топ 5

Да разчистим излишните вещи не е трудно, стига просто да решим да започнем

 

Кухнята обикновено е сърцето на дома и поради това в нея се натрупва огромен безпорядък.

 

Тези пет съвета ще ви дадат малко пространство и ще увеличат спокойствието ви с малко усилия. 

Започнете с шкафа за подправки

Направете преглед на шкафа си за подправки. За 10 минути или по-малко ще откриете, че значителна част от подправките ви са се превърнали в непривлекателен прах без аромат. Оказва се, че повечето подправки имат по-кратък срок на годност, отколкото си представяте: Смлените подправки са годни за около една година, след като бъдат отворени, докато целите подправки (несмляно индийско орехче, кардамон и т.н.) са годни само от една до три години.

Снимка: Pinterest.com

Отворете тези буркани и изхвърлете всичко, което не е с богата, наситена миризма. Съвет за в бъдеще: ако купувате подправка за конкретна рецепта, купете малко количество от раздела за насипни продукти. Не е необходимо да държите под ръка цял буркан, когато може никога повече да не го използвате.  

Чашите се натрупват толкова лесно

Особено чашите за кафе. Вероятно ще трябва да организирате кралска сватба, за да ги използвате всичките наведнъж. Откъде идват те? Те са подаръци, рекламни сувенири или импулсивни покупки; накратко, неволни. В крайна сметка вероятно използвате една и съща всяка сутрин. Десет минути замисляне за това какво ще използвате и какво не, могат да доведат до много допълнително място в шкафа.

Може да се окажете в задънена улица, като че ли просто не можете да решите дали да запазите конкретна чаша. Опитайте следното: запитайте се дали бихте похарчили 20 долара, за да я замените, ако я загубите или счупите. Не? Вероятно все пак не я харесвате толкова много. 

Шкафът под мивката винаги е претрупан 

Ако и вие пълните шкафа под мивката с шишета със спрейове, парцали, гъби и всякакви почистващи препарати, е време да направите преглед. Извадете ги, вижте кое е полезно и кое не, и се откажете от нещата, които едва ли ще използвате.

Организирането на тези неща не е трудно и ще улесни живота ви. Ако трябва, купете си луксозни органайзери, но и вече налични неща са подходящи - кутии за обувки, кашони, пластмасови кутии. Сложете едно с друго и се сбогувайте с ровенето под неудобен ъгъл, когато дойде време за почистване.

Прибори за хранене

Шпатули, дървени лъжици, черпаци, прибори за сервиране. Всички притежаваме повече, отколкото вероятно ще използваме през следващото десетилетие. Изберете тези, които наистина обичате да използвате. Ако сте убедени, че имате нужда от всички, опитайте следното: сложете половината в кутия и я скрийте за няколко месеца.

Снимка: urbanoutfitters.com

 

Ще откриете ли, че търсите в кутията необходимите ви прибори, или сте забравили за тях? Ако е второто, тези са излишни.

Торбички за пазаруване

Хартиени, пластмасови, текстилни - всички торбички. Те са супер полезни, докато не започнат да превземат цялата кухня. За щастие, можете да ги напълните с всички останали неща, от които се отървавате. Запазете това, което ви се струва разумен брой, и бъдете сигурни, че в живота ви ще се появят още.

Разчистването не е любимата работа на никого. Но намаляването на количеството в категориите, в които знаете, че имате много излишни вещи, не е трудно, щом веднъж започнете. 

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии