1 USD
1.81482 BGN
Петрол
Bitcoin
$42,312.8

Наемът в този германски град не е качван повече от 500 години (ВИДЕО)

Наемът в този германски град не е качван повече от 500 години (ВИДЕО)
 

Ако сте турсити, трябва да платите входна такса за разглеждане, 6 пъти по-голяма от месечния наем

 

В Германия има един град, наречен Фугерай (Fuggerei), където наемът остава един гулден на година - еквивалентно на 0,88 евро - от 1521 г. насам. Това са малко повече от 500 години. 

Снимка: Twitter/Wrath Of Gnon

Фугерай е град в града Аугсбург, Бавария, който се състои от 67 къщи, разделени на 142 апартамента, църквата „Сан Марко“, и административна сграда. Плюс около 150 жители.

Изглежда твърде хубаво, за да е истина – но това е място, на което инфлацията не се отразява по никакъв начин.

Фугерай е основан през 1521 г. от Якоб Фугер Богатият (1459-1525) за нуждаещите се жители на Аугсбург - и оттогава е постоянно обитаван. Якоб става изключително богат от търговия на благородни метали. Неговото наследство е най-старият съществуващ социален жилищен комплекс в света.

И до днес хора с ниски доходи могат да живеят там срещу удивително ниския годишен основен наем благодарение на основаната от Якоб фондация – плюс три ежедневни молитви. Тоест трябва да сте католици. 

Фугерай заема ограден парцел с площ около 15 000 квадратни метра точно до центъра на Аугсбург. Достъпът е през някоя от петте порти, които се затварят с резета в 22:00 часа всеки ден.

Възможно е да направите обиколка с екскурзовод на града. Входната такса? Шест евро и 80 цента – или около седем пъти годишния наем.

Атракциите включват два музея, бункер от Втората световна война и „резиденция“ – апартамент, който показва какъв е животът на хората, които живеят там.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии