1 USD
1.78631 BGN
Петрол
Bitcoin
$38,164.7

Зарядни станции за коли и "неща за правене" - какво ново в Google Maps?

Технологии

Приложението вече ви позволява да търсите популярни дейности около вас

Google Maps получава няколко нови функции, които трябва да улеснят потребителите да намират това, което искат, пише CNBC. 

Приложението вече ви позволява да търсите фразата „неща за правене“ и ще ви каже някои популярни дейности около вас, като например посещение на близка изложба. Също така беше разширена и функцията Immersive View, която ви позволява виртуално да пътувате до повече местоположения, и подобри резултатите, които предоставя, когато потребителите търсят станция за зареждане на електрически автомобили.

Повече от 1 млрд. души използват Google Maps всеки месец и добавените опции може да му помогнат да продължи да бъде пред Apple Maps, която отбеляза бързи подобрения през последните години. 

Компанията заяви, че изкуственият интелект позволява подобрения на функцията за зарядна станция за електромобили на Google Maps, по-конкретни препоръки за дейности наблизо и по-задълбочена визуализация. Много от новите функции са базирани на изкуствен интелект.

„Изкуственият интелект наистина усъвършенства начина, по който картографираме“, каза Крис Филипс, вицепрезидент и генерален мениджър на подразделението за география на Google.

Нови начини за търсене на "неща за правене"

 

Снимка: Google

Google Maps предлага нови начини за хората да търсят дейности, които да правят в близост до тях. Компанията забеляза колко често потребителите въвеждат общи фрази като „неща за вършене“ в дадена област и сега ще предлага по-специализирана информация. 

Вместо да предоставя случаен списък с дейности близо до вас, Google Maps ще върне категоризиран списък с дейности, групирани по теми. Така че, каза Google, ако търсите неща за правене в Токио, ще получите отговори като „аниме“, „вишнев цвят“ и „изложби на изкуството“ и можете да получите по-подробни данни оттам.

Повече за зарядните станции

 

Снимка: Google

Компанията подобрява своята функция за зарядна станция за електромобили, позволявайки на шофьорите да видят кога станция за зареждане е използвана последно, за да намалят шансовете да стигнат до станция, която не работи.

Функцията също така позволява на шофьорите да видят колко бързо е зарядното устройство и дали колата им е съвместима, въпреки че това не са нови инструменти.

„Докато мислим за бъдещето на навигацията, знаем, че голяма част от това бъдеще е електрическо“, по време на разговора Мириам Даниел, вицепрезидент и генерален мениджър на Google Maps.

По-задълбочени функции за визуализация

Тази седмица Google Maps разширява своята функция Lens in Maps до още 50 града. Тази функция преди беше известна като „Търсене с Live View“ и позволява на хората да използват камерата на телефона си, за да сканират близките сгради. Камерата анализира милиарди снимки и ви казва името на магазина, отзивите и друга приложима информация за обектите, които вижда.

Google Maps също ще има по-добра визуализация за своите навигационни функции. Неговият Immersive View, който Google Maps обяви през май, се разширява до повече градове, включително Лос Анджелис, Ню Йорк и Сан Франциско. Функцията позволява на потребителите виртуално да пътуват по планиран маршрут.

През следващите месеци, според Google, 12 държави ще имат достъп до по-добри визуални изображения на сгради и алеи, които шофьорите да виждат по пътя си. В САЩ скоро ще има начин потребителите да проверяват дали пътуването им има магистрали с ленти за споделено пътуване.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии