Тази страна постигна нов рекорд за най-бърз интернет в света

Технологии

В момента няма диск, който да може да побере толкова голямо количество данни за толкова кратък период от време

 

Японският институт по информационни и комуникационни технологии успя да постигне нов рекорд в скоростта на предаване на данни през интернет, съобщи ReadWrite.

402 терабита в секунда е нов световен рекорд за скорост на интернет и радостта да се похвали с постижението отива в Япония. 

Това е постигнато чрез експеримент в Япония, където Националният институт за информационни и комуникационни технологии успя да предаде сигнала чрез 50 километра оптичен кабел и шест специални усилвателя на сигнала.

Всичко това беше постигнато със съществуваща технология, която вече се използва от интернет доставчиците, но ползата от този запис е само теоретична.

С тези 402 терабита в секунда можем да изтеглим най-тежките игри (100+ GB) за по-малко от секунда. Просто казано, наличният в търговската мрежа хардуер в момента дори не може да се доближи до тези скорости и би бил ограничен от мрежовия адаптер на дънната платка, скоростта на RAM и в крайна сметка скоростта на запис на диска.

Скоростта, с която можем да изтеглим Baldur's Gate 3 или Red Dead Redemption 2 за по-малко от секунда, е постигната, но в момента няма диск, който да може да побере толкова голямо количество данни за толкова кратък период от време, но може би в бъдеще такъв ще бъде изобретен.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст