1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Тази компания разработва биопринтирана кожа, която може да "усеща"

Технологии

Фирмата използва тази технология от няколко години, за да тества нови гримове върху синтетична кожа в лабораторията си

 

Френският козметичен гигант L'Oreal работи върху синтетично произведена кожа, за която твърди, че един ден ще може да се „чувства“ като нас, пише CNBC. 

По време на конференцията Viva Technology в Париж миналата седмица L'Oreal показа демонстрации на „биопринтиране“ - технология, която може да принтира 3D кожа, подобна на човешката.

Фирмата използва тази технология от няколко години, за да тества нови гримове върху синтетична кожа в лабораторията си, а не върху животни. 

L'Oreal твърди, че е спряла да тества продуктите си върху животни още през 1989 г., много преди това да се изисква от нормативната уредба.

Гийв Балух, ръководител на технологичния инкубатор на L'Oreal, описва биопринтирането като „възможност за използване на 3D принтиране с биология за реконструкция на кожата по персонализирани начини, приспособяващи се към напълно всеобхватен набор от реално реконструирана кожа“. 

„Това също ще бъде революция. Ние го правим вътрешно, но също така работим и с външни партньори", каза Балух.

Тази технология за кожата позволява на L'Oreal да имитира разнообразието на истинската човешка кожа, включително състояния като екзема и акне, както и способността за придобиване на тен и заздравяване след нараняване, се казва в изявление на L'Oreal.

Компанията заяви, че също така работи със стартиращи фирми и изследователски институции за по-нататъшно развитие на технологията си за биопринтиране, за да даде възможност за кожа, която действително може да се „усеща“.

„Ще имаме такава идея, при която сензорите ще ни позволят не само да имаме възможност да тестваме върху реконструирана кожа, но и да имаме ... обратна връзка със сензорната реалност, което се случва, когато нанасяте продукти и всичко останало, така че да можем да получим оценка не само на ефикасността, но и на сензорната обратна връзка“, каза Балух.

 

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии