1 USD
1.81921 BGN
Петрол
Bitcoin
$28,014.1

Ето коя компания ще разработи спускаем апарат за кацане на хора на Луната

Програмата „Артемида“ на НАСА подготвя хора за кацане на спътника

Lockheed Martin спечели договор с НАСА да разработи система за кацане на хора за програмата „Артемида“. Целта е бързо да се разработи устойчив лунен модул за кацане и да се извърши демонстрационен полет с екипаж до лунната повърхност за „Артемида V“

Воденият от Blue Origin екип, който ще разработи и построи спускаемия модул, включва и  участието на Draper, Boeing, Astrobotic и Honeybee Robotics. Програмата „Артемида“ на НАСА предопределя начина, по който изследваме далечния космос, а програмата за устойчива система за кацане на хора е от ключово значение за дългосрочното разширяване на човешкото присъствие далеч от Земята, което значително ще допринесе за научните ни познания за Слънчевата система.

Като главен партньор в националния екип на Blue Origin, Lockheed Martin внася в проекта за лунния модул повече от 50 години опит в космическите изследвания – от разработването на космическия кораб Орион през подкрепата на множество планетарни роботизирани мисии до разработването на външен резервоар за гориво на космическа совалка.

Също така Lockheed Martin и останалите партньори използват обширната си база от доставчици като ангажират малки и средни предприятия в цялата страна в разработването на системата за кацане.

„Поздравявам Blue Origin за това постижение. Ние в Lockheed Martin сме развълнувани да бъдем част от националния екип на Blue Origin и очакваме с нетърпение построяването на първия цислунарен транспортьор на човечеството. Оценяваме внимателно подхода на Blue Origin към разработването на летателни системи, предназначени за хора, и сме развълнувани да бъдем част от разнообразен екип, който съчетава иновации, богат опит и солидна индустриална база“, каза Кърк Шиърман, вицепрезидент на изследователските кампании за изследване на Луната в Lockheed Martin Space.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Coldplay
+5