1 USD
1.81062 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,884.3

Ето коя компания ще разработи спускаем апарат за кацане на хора на Луната

Ето коя компания ще разработи спускаем апарат за кацане на хора на Луната

Програмата „Артемида“ на НАСА подготвя хора за кацане на спътника

Lockheed Martin спечели договор с НАСА да разработи система за кацане на хора за програмата „Артемида“. Целта е бързо да се разработи устойчив лунен модул за кацане и да се извърши демонстрационен полет с екипаж до лунната повърхност за „Артемида V“

Воденият от Blue Origin екип, който ще разработи и построи спускаемия модул, включва и  участието на Draper, Boeing, Astrobotic и Honeybee Robotics. Програмата „Артемида“ на НАСА предопределя начина, по който изследваме далечния космос, а програмата за устойчива система за кацане на хора е от ключово значение за дългосрочното разширяване на човешкото присъствие далеч от Земята, което значително ще допринесе за научните ни познания за Слънчевата система.

Като главен партньор в националния екип на Blue Origin, Lockheed Martin внася в проекта за лунния модул повече от 50 години опит в космическите изследвания – от разработването на космическия кораб Орион през подкрепата на множество планетарни роботизирани мисии до разработването на външен резервоар за гориво на космическа совалка.

Също така Lockheed Martin и останалите партньори използват обширната си база от доставчици като ангажират малки и средни предприятия в цялата страна в разработването на системата за кацане.

„Поздравявам Blue Origin за това постижение. Ние в Lockheed Martin сме развълнувани да бъдем част от националния екип на Blue Origin и очакваме с нетърпение построяването на първия цислунарен транспортьор на човечеството. Оценяваме внимателно подхода на Blue Origin към разработването на летателни системи, предназначени за хора, и сме развълнувани да бъдем част от разнообразен екип, който съчетава иновации, богат опит и солидна индустриална база“, каза Кърк Шиърман, вицепрезидент на изследователските кампании за изследване на Луната в Lockheed Martin Space.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии