1 USD
1.83594 BGN
Петрол
Bitcoin
$65,653.5

Разглеждаме панела, който се откъсна от самолета на Alaska Airlines

Разглеждаме панела, който се откъсна от самолета на Alaska Airlines

Експлозията не нарани никого, но изложи пътниците на силни ветрове на височина близо 5 000 метра

Панелът, който служеше като тапа на вратата, се откъсна от самолет Boeing 737 Max 9 на Alaska Airlines малко след излитане, защото четири критични болта, предназначени да го задържат на място, липсват или са неправилно инсталирани, казаха федерални следователи, цитирани от The New York Times.

Снимка: Reuters

Два чифта болтове държат тапата на вратата от това да се придвижва нагоре, изваждайки я от позицията ѝ.

Дванадесет ограничителни фитинги на тапата на вратата и равен брой ограничителни подложки на рамката на вратата се притискат една към друга, за да задържат панела на място, докато налягането вътре и извън корпуса на самолета се променя.

Снимка: Reuters

Тапата на вратата, която изглежда като обикновен прозорец отвътре, е била поставена на мястото, където е щяло да има аварийна врата, ако самолетът имаше повече места. Тази, който се откъсна, беше от лявата страна на самолета на ред 26. До него не е имало пътници, казаха федерални служители.

Експлозията не нарани никого, но изложи пътниците на силни ветрове на височина близо 5 000 метра във въздуха и повдигна въпроси относно контрола на качеството на Boeing. Полетът е превозвал 171 пътници и шестима членове на екипажа.

Снимка: Reuters

Изображение от вътрешността на самолета показва как дупка с големина на хладилник се е отворила на мястото на вратата, а кислородните маски висят над седалките.

Снимка: Reuters

Вратата беше открита в неделя в заден двор в Портланд, Орегон. Националният съвет по безопасност на транспорта каза, че четирите болта все още не са намерени.

Всички самолети Boeing 737 Max 9 с подобен тип инсталирана тапа на вратата остават заземени. Федералната авиационна администрация заяви, че инструкциите на Boeing за това как авиокомпаниите трябва да проверяват самолетите се преразглеждат.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии