Българска компания пуска приложение с AI, което избира подаръци вместо вас

Технологии

AI асистентът на Orange може да анализира характеристиките на човека, за когото търсите подарък

 

Когато чуем думата подарък, автоматично в мозъка ни се задействат неврони, които ни правят по-щастливи. Но така ли е, когато искаме ние да подарим на някого нещо, което не знаем дали ще му хареса? Щастие ли отключваме или стрес?

Вече съществува вариант да имате свой личен помощник, който да ви насочва при избора на подаръците. Orange Gifts e приложение с AI асистент за избор на подарък.

AI асистентът анализира характеристиките на човека, за когото търсите подарък и ви предлага точните неща. Приложението напомня за всички празници, за да не ги пропуснете: Коледа, Свети Валентин, 8-ми март, рожден ден, имен ден, годишнина и др...

Идеята е AI асистентът да анализира характеристиките на човека, за когото търсите подарък и предлага точните неща.

 

Има опция всеки да определя и бюджета, с който разполага, за да получи предложения само в този ценови диапазон.

Ако взимате подарък в последния момент, има и опция, с която ще го получите след 3 часа в най-близката книжарница Orange.

Потребителите могат да създаваш списъци с желани продукти за конкретен човек или повод и да ги споделят със своите близки.  

Приложението е изцяло българска разработка, като изпълнителния директор на Orange припомни, че компанията е българска, макара, че много хора я смятат за чужд франчайз.

„По този проект работиха цели 7 други компании. Ние ги наричаме: „Големите 7“, каза Арсениева по време на събитието за обявяване на новия продукт.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст