Как изглежда най-новото Ferarri F80 отвътре? (СНИМКИ)

Новият най-мощен модел ще струва 3.6 млн. евро

 

Ferrari (RACE) представи новия си модел F80, първата хиперкола на компанията от 11 години. Това следва легендарните модели LaFerrari, пуснат през 2013 г., както и предшествениците Enzo, F50 и F40. F80 съчетава състезателна аеродинамика с хибридна технология и обещава да се превърне в едно от най-желаните предложения на италианската марка, съобщават CarandDriver.

Технологии и мощност

F80 използва хибридно задвижване, което комбинира 3,9-литров V6 турбо двигател и три електрически мотора, които заедно генерират близо 1200 конски сили. Това прави новата хиперкола най-мощната, създавана от Ferrari до момента. Акцентът е поставен върху състезателни технологии, като Ferrari подчертава, че задвижването е вдъхновено от техните състезателни автомобили във Формула 1 и Световния шампионат за издръжливост. Как изглежда колата отвътре може да видите тук:

Ferarri F80

 

Ограничено производство и впечатляваща цена

Ferrari планира да произведе само 799 броя от F80, като стартовата цена за всяка кола е впечатляващите 3,6 милиона евро (около 3,9 милиона долара). Въпреки високата цена, всички коли вече са предварително запазени, което потвърждава силното търсене на този ексклузивен модел.

Финансови перспективи

Акциите на Ferrari се покачиха след обявяването на F80, като анализаторите прогнозират, че продажбите на автомобила ще генерират около 3,2 милиарда долара за компанията през производствения му цикъл. Въпреки високата цена, F80 представлява привлекателна инвестиция за заможните клиенти на марката.

 

Рядкостта увеличава търсенето

Експертите в индустрията вярват, че ограниченото производство на F80 ще засили интереса към модела. Итън Гибсън от RM Sotheby's сподели, че дори с 799 произведени бройки, колата ще остане изключително трудна за придобиване. "Рядкостта винаги движи търсенето и стойността, а F80 не е изключение", отбелязва Гибсън.

 

F80 се отличава с впечатляваща аеродинамика, включваща активни елементи като задно крило и "S-Duct" технология, вдъхновена от Формула 1. При скорост от 155 mph (250 км/ч) колата генерира 2200 lbs притискаща сила, което осигурява изключителна стабилност. Суперкарът също така разполага с характерни за марката врати тип „ножица“, придаващи му впечатляващо присъствие на пътя.

 

Как ще се приеме F80?

Една от основните дискусии около F80 е преминаването от емблематичния V12 двигател на LaFerrari към хибриден V6. Въпреки това, специалистите са убедени, че това няма да повлияе на популярността на модела. Гибсън подчертава, че Ferrari винаги е използвал иновации от Формула 1 в своите суперавтомобили, и вярва, че преминаването към по-малък, но по-ефективен двигател е напълно в духа на марката.

Освен традиционните фенове на Ferrari, експертите прогнозират, че F80 ще привлече и внимание от колекционери на произведения на изкуството. "F80 е предопределен да стане един от най-ценните автомобили в света", казва Гибсън, като посочва нарастващия интерес към суперавтомобили от колекционери извън автомобилния свят.

Последвайте businessnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте businessnovinite.bg във FACEBOOK

Последвайте businessnovinite.bg в LINKEDIN

Бизнес Видео Подкаст