1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Ню Йорк забрани на служителите си да използват TikTok на служебни телефони

Ню Йорк забрани на служителите си да използват TikTok на служебни телефони
 

Социалната мрежа представлявала заплаха за сигурността на техническите мрежи на града

Община Ню Йорк нареди на служителите си да изтрият китайското приложение за споделяне на видео съдържание TikTok от служебните си телефони. Така градът се присъединява към забраната на федералното правителство и на повече от половината американски щати за използването на  TikTok на служебни устройства, предаде Асошиейтед прес, цитиран от БТА.

"Въпреки че социалните медии са страхотни в свързването на нюйоркчани един с друг, както и със съмия град, ние трябва да гарантираме, че винаги използваме тези платформи по сигурен начин", посочи в изявление Джона Алън, говорител на кмета Ерик Адамс.

Алън каза още, че висшите служители по сигурността на информацията в града са установили, че  TikTok представлява заплаха за сигурността на техническите мрежи на Ню Йорк, заради което са наредили премахването на приложението от устройства, собственост на общината, в рамките на 30 дни.

Федералното правителство нареди на служителите си да изтрият китайската социална мрежа от своите служебни телефони по-рано тази година на фона на опасения, че компанията зад  TikTok - ByteDance, може да предоставя потребителски данни на китайското правителство. 

Повече от половината американски щати вече са въвели подобни забрани.

Представители на  TikTok заяви, че опасенията, че използването на приложението може да представлява риск за киберсигурността, са неоснователни. 

На запитване от АП относно новата забрана, въведена от властите в Ню Йорк, компанията отказа коментар.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии