1 USD
1.80012 BGN
Петрол
86.66 $/барел
Bitcoin
$23,466.0

Новият iPhone 14 вече липсва в американските магазини на Черния петък

Технологии

Верига магазини очаква 8 милиона броя да бъдат продадени през уикенда на Черен петък

Много купувачи, търсещи най-новите телефони от висок клас на Apple, се върнаха с празни ръце от магазините на този Черен петък, докато технологичната компания се бори с производствените проблеми в Китай.

Сред тях са Сали Ганън и нейният син Майкъл, които отиват в магазин на Apple в Бетесда, където не намерират iPhone Pro на склад, казва Reuters.

По същия начин Абиша Луител отдавна планира да купи iPhone 14 Pro за своя 21-годишен братовчед. Но магазинът на Apple, който тя посещава, не работи. Вместо това тя закупува по-старата версия, iPhone 12.

Недостигът на iPhone се ускорява и e в центъра на вниманието по време на Черния петък.

Много магазини на Apple вече имат недостиг на iPhone 14 Pro, което е с до 25%-30% по-малко налични бройки на склад към типичното за декември, което не е добър знак към празничния сезон за Купертино (там е централата на Apple).

Снимка: Reuters

Акциите на Apple се понижиха с 2%, след като източник от доставчика ѝ Foxconn каза, че производството на iPhone може да бъде допълнително засегнато поради вълненията на работниците в заводите.

Apple не отговори на искане за коментар. В изявление от 7 ноември компанията каза, че очаква по-ниски доставки на iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max от по-рано предвиденото.

Заводът на Foxconn в Китай произвежда първокласни модели на Apple, включително най-новия iPhone 14 Pro.

Заводът, най-голямата фабрика за Apple iPhone в света, се бори със строгите ограничения на COVID-19, които подсилиха недоволството сред работниците и прекъснаха производството преди коледните и януарските празници.

В магазин на Apple в мол в Бетесда, Мериленд, служител каза, че почти няма 14 Pro и Pro Max на склад. Друг служител в магазин в Роли, Северна Каролина каза, че iPhone 14 е в минимални количества, докато iPhone 14 Plus е напълно изчерпан.

Снимка: Reuters

Сали Ганън казва, че служител в магазина на Apple им е казал, че телефон, поръчан онлайн, ще бъде доставен на 28 декември.

Американската верига за електроника Best Buy предупреди по-рано тази седмица за недостиг на iPhone от висок клас в своите магазини през този празничен сезон.

Снимка: Reuters

Айвс от Wedbush очаква приблизително 8 милиона броя iPhone да бъдат продадени през уикенда на Черен петък, което е спад от 10 милиона, в сравнение с продадените преди година, главно поради предизвикателствата в доставките.

И ако американците искат да пазарувате онлайн, те трябва да знаят, че времето за изчакване на уебсайта на Apple вече е до 40 дни за новия iPhone 14 Pro, и то ще продължава да расте през следващите седмици, тъй като все повече потребители се опитват да намерят iPhone Pro за коледен подарък.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Google разкри колко вода използва за охлаждане на центровете си за данни

Coldplay
+9

Галерии