1 USD
1.84617 BGN
Петрол
Bitcoin
$28,187.5

Свиват драстично производството на iPhone

Технологии

Причината са пандемичните ограничения в Китай

Очаква се през следващия месец производството на смартфоните iPhone, най-популярния продукт на технологичната компания Apple, да намалее с до 30 на сто, тъй като един от най-големите китайски заводи, в който моделите се сглобяват, е засегнат от по-стриктните пандемични ограничения в Китай. Това съобщи Ройтерс, цитиран от БТА.

Производителят на iPhone Foxconn, е предприел действия за увеличаване капацитета на друга своя фабрика - в Шънчжън, за да компенсира недостига.

Тайванският гигант Foxconn обяви, че контролира ситуацията и ще координира допълнително производство с други заводи, за да намали всяко потенциално негативно въздействие. Компанията, листната на китайските и тайвански фондови пазари под наименованието Hon Hai Precision Industry Co, загуби 1,4 на сто в днешната пазарна сесия.

Компанията Foxconn е най-големият производител на  iPhone и осигурява 70 на сто от доставките им в световен мащаб. Това представлява 45 на сто от приходите на тайванския гигант, според анализатори на базираната в Тайпе компания за финансови услуги Fubon Research.

Съгласно строгата китайска политика на "нулев ковид" регионалните власти трябва да действат бързо, за да потушат възникнали огнища на болестта, като мерките включват пълномащабни локдауни. 

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии