1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Компютърът ви вероятно няма AI процесор, но следващият ви със сигурност ще има

Технологии
 

Възходът на планетата на AI: Lenovo трансформира компютрите на бъдещето

Всички сме минавали през онзи труден момент, когато просто стоим и да се взираме в празен лист на десктопа, чудейки се откъде да започнем. Звучи ли ви познато? Творчески задачи като правене на презентация, редактиране на изображения, монтиране на видеа и изготвяне на имейли могат отнемат часове. Тъй като вече на практика живеем в бъдещето, една нова вълна компютри започна да се настанява трайно в продуктовите гами на най-големите производители. Чували ли сте за AI PC? Тези нови персонални компютри могат да използват софтуер с изкуствен интелект (AI), за да проявяват творчество и въображение по ваше желание. Представете си, че часовете работа са намалени до секунди.

Водени от тренда, по време на най-голямото технологично изложение в света CES® 2024, Lenovo представиха пълна гама от повече от 40 нови устройства и решения, задвижвани от AI, което затвърждава визията на компанията за AI for All.

Технологичната компания представи новата си палитра от потребителски устройства: селекция от Yoga AI лаптопи, които подпомагат творческия процес, таблет, който кани потребителите да играят и да учат, лаптопи IdeaPad™, предназначени за ежедневния потребител, и периферни устройства за съвременния свят. Въвеждайки нова ера, новата гама от лаптопи Microsoft Windows 11 Lenovo Yoga на Lenovo идва с Lenovo Yoga Creator Zone, ексклузивен нов софтуер за създатели, художници и всеки, който иска да използва силата на генеративния AI по лесен и сигурен начин. Lenovo Yoga Creator Zone окрилява въображението на потребителите, предлагайки генериране на изображения, което трансформира текстовите описания или дори скици в зашеметяващи визуализации без сложни подкани, кодове или настройки. Потребителите просто въвеждат каквото искат да видят и системата незабавно го пресъздава визуално.

Хедлайнери на новото поколение лаптопи Lenovo Yoga са Lenovo Yoga Pro 9i (16", 9) и Lenovo Yoga 9i 2-в-1 (14", 9), последният от които идва в комплект с Lenovo Smart Pen и калъф. Проектирани за създателите на съдържание с безкомпромисни стандарти, и двата премиум лаптопа са MIL-STD-810H оценени за издръжливост и са снабдени с най-съвременни компоненти, включително най-новите Intel® Core Ultra процесори за светкавично бърза производителност; физически Lenovo AI Core™ Chip, който захранва стабилна AI функционалност; и мощни батерии за непрекъснато творчество.

В допълнение, Lenovo демонстрира две уникални устройства за доказване на концепция по време на CES. Mechanical Energy Harvesting Combo е продукт, който използва механично движение и слънчева енергия за захранване на мишка и клавиатура, премахвайки необходимостта от външно зареждане. Мишката и клавиатурата са ергономично проектирани, за да осигурят комфорт на потребителя. Продуктът също така поддържа както Bluetooth®, така и 2.4G безжични режими на връзка, осигурявайки лесна свързаност с множество устройства. Продуктът за доказване на концепция е иновативно решение, което съответства на ангажимента на Lenovo за прилагане на по-устойчиви практики.

Като споменаваме зелени стандарти, няма как да пропуснем и работата върху бъдещите технологии за складиране на данни – облаците.  Водена от новия технологичен прогрес, компанията проектира следващото поколение AI инфраструктура с AMD, Intel, NVIDIA, Qualcomm и VMware, за да захранва най-големите облаци в света и чрез  технологии като услугата Lenovo TruScale.

AI трансформира начина, по който хората живеят и работят. В сфера като производството AI се използва за поддръжка и може да намали времето на работното място с до 45%. В търговията на дребно се очаква AI да намали предотваратяването на загуби с до 59% чрез автоматизация на касите. Във финансите изкуственият интелект се използва за оптимизиране на кредитния риск, намалявайки процентите на загуби с до 20%.

По-рано по време на събитието за иновации Tech World 2023 на Lenovo, компанията представи пример за персонален AI асистент като част от своята визия AI for All. Компанията продължава да разработва персонализирано AI решение, предназначено да позволи на крайния потребител взаимодействие на клавиатурата и чрез естествен език. Временно нареченият Lenovo AI Now Personal Assistant предоставя персонализирани интерактивни изживявания, базирани на собствената база от знания на потребителя.

Компанията обещава, че AI асистентът ще рационализира работните процеси и ще подобри сътрудничеството по по-личен и задълбочен начин. Използвайки естествен език, потребителите ще могат да проверяват и променят общи настройки като показване или изпълнение, търсене и обобщаване на имейли и документи, създаване на покани за срещи и обединяване на камера на живо и аватари по време на видеоконференции. Lenovo AI Now Personal Assistant ще започне да се разпространява през първата половина на 2024 г. в Китай.

*Материалът е подготвен със съдействието на Lenovo

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии