1 USD
1.82022 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,527.0

Компанията зад стейбълкойна на Binance спира да го емитира

Технологии

Стейбълкойнът на Binance е седмата по големина криптовалута в света

Държавния департамент за финансови услуги на Ню Йорк разпореди блокчейн компанията Paxos, която емитира стейбълкойна USDC на борсата за криптотърговия Binance, да спре издаването на токена. Това съобщи в туит главният изпълнителен директор на Binance Чангпенг Жао, съобщава БТА.

Стейбълкойна на Binance - BUSD стойността, на който е обвързана с щатския долар, е широко използван в платформата Binance, а стойността му е подкрепена освен от валута, но и от американски държавни ценни книжа, посочват от Paxos на официалната си страница.

"Бяхме информирани от Paxos, че са били инструктирани да спрат да емитират нови стейбълкойни USDC от Държавния департамент за финансови услуги на Ню Йорк", написа в туит Жао.

Според него "в резултат на това пазарната капитализация на BUSD ще намалява с времето". Компанията Paxos е уверила Binance, че банковите й резерви напълно обезпечават токена.

Снимка: istockphoto.com

Paxos ще спре да емитира нови BUSD тоекни от 21 февруари "според указанията и в тясна координация с Министерството на финансовите услуги на Ню Йорк", посочиха в съобщение от компанията. Криптофирмата ще продължи да поддържа и изкупува вече съществуващите подобни стейбълкойни поне до февруари 2024 г., пише още в изявлението.

Стейбълкойнът на Binance е седмата по големина криптовалута в света, и генерира трансакции за над 16 милиарда долара, според специализираната платформа CoinGecko.

Снимка: iStock

Американският всекидневник "Уолстрийт джърнъл" съобщи, че Комисията за ценни книжа и борси на САЩ възнамерява да заведе съдебно дело срещу Paxos. Според източници запознати с въпроса на компанията ще и бъде потърсена отговорност за нарушаване на законите за защита на инвеститорите.

По-рано Ройтерс предаде, че американското министерство на правосъдието разследва "Байненс" за пране на пари и нарушения на санкции.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Домбровскис: Жизненоважно е България да не се разколебава по пътя към еврото

Coldplay
+6

Галерии