1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Няма ми ключовете: Какво е AirTag и как притежателите на iPhone знаят къде са вещите им

Технологии

Малкото устройство ни помага да откриваме лесно важни предмети като портфейл и ключове

 

Загубата на нещо като портфейл не е задължително да е голяма неприятност, когато към него е прикрепен AirTag. Можете да възпроизведете звук на вградения високоговорител, като отидете в новия раздел Items (Предмети) в приложението Find My (Намери моето). Или просто кажете „Hey Siri, find my wallet“. Ако той се крие наблизо - например под дивана или в съседната стая - просто последвайте звука и търсенето ви е приключило.

Ако вашият AirTag е наблизо, iPhone може да ви отведе директно до него с функцията Precision Finding.1, която ви показва точното разстояние и посоката, в която да се движите, благодарение на вградената Ultra Wideband технология. 

 

Как работи?

Вашият AirTag изпраща защитен Bluetooth сигнал, който може да бъде открит от близките устройства в мрежата Find My. Тези устройства изпращат местоположението на вашия AirTag в iCloud - след това можете да отидете в приложението Find My и да го видите на картата. Целият процес е анонимен и криптиран, за да защити личните ви данни. Освен това е ефективен, така че няма нужда да се притеснявате за живота на батерията или използването на данни.

AirTag е изключително лесен начин за проследяване на вашите вещи. Прикрепете един към ключовете си, а друг - към раницата си. И точно така те са на радара ви в приложението Find My, където можете да проследявате и устройствата си Apple и да поддържате връзка с приятелите и семейството си.

iOS 17 ви позволява да споделяте AirTag с до пет души. Така че предмети, които всички използват - като чадър, велосипед или семейните ключове за колата - могат да бъдат проследявани от приятелите и семейството. 

 

Когато сте оставили нещо надалеч, например на плажа или във фитнеса, мрежата Find My - стотици милиони iPhone, iPad и Mac устройства по света - помага да откриете своя AirTag. Проектиран е така, че да защитава личните ви данни на всяка крачка от пътя. 

Подобно на другите ви устройства на Apple, AirTag може да бъде поставен в режим на изгубване. След това, когато бъде открит от устройство в мрежата, автоматично ще получите известие. Можете също така да го настроите така, че някой да може да получи информацията ви за контакт, като докосне вашия AirTag със своя смартфон, поддържащ NFC - това е същата технология, която позволява на хората да плащат за неща с телефоните си. 

Само вие можете да видите къде се намира вашият AirTag. Данните за местоположението и историята ви никога не се съхраняват в самия AirTag. Устройствата, които предават местоположението на вашия AirTag, също остават анонимни, а данните за местоположението се криптират на всеки етап от пътя. Така че дори Apple не знае местоположението на вашия AirTag или самоличността на устройството, което помага да го намерите.

Цената му започва от 29 долара. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии