1 USD
1.79533 BGN
Петрол
83.36 $/барел
Bitcoin
$24,012.8

Хиляди акаунти на PayPal са били хакнати

Технологии

Как да разберете дали вашите данни са били обект на атаката?

Повече от 34 хиляди акаунта на компанията за онлайн плащания са били обект на хакерска атака, става ясно от съобщение на PayPal.

Съгласно известие на компанията за инцидент със сигурността от 18 януари, нападателите са получили неоторизиран достъп до акаунтите на хиляди потребители между 6 и 8 декември 2022 г., съобщава Forbes. 

Какво е атака с пълнене на идентификационни данни? 

Снимка: iStock

 Атака с пълнене на идентификационни данни възниква, когато киберпрестъпниците използват данни от компрометиран акаунт за да го изпозлват за друга услута. Ето защо експертите по киберсигурност полагат големи усилия, за да научат потребителите да не използват една и съща парола. 

В официалното известие, изпратено до всички засегнати притежатели на сметки, се посочва, че потвърждението на атаките е направено на 20 декември. По-нататък се казва, че PayPal "няма никакви данни, които да предполагат, че в резултат на инцидента, лични данни са ползвани за неупълномощени трансакции от съответния акаунт". А неоторизираният достъп до засегнатите акаунти е преустановен още на 8 декември. 

 

Снимка: iStock
Какъв достъп са получили нападателите до засегнатите акаунти в PayPal?

 От PayPal към момента нямат доказателства за извършване на неразрешени транзакции, но казват, че нападателите потенциално са имали достъп до лични данни, включително „име, адрес, социалноосигурителен номер, индивидуален данъчен идентификационен номер и/или дата на раждане“.

Компанията предлага на засегнатите клиенти две години безплатен достъп до услуги за наблюдение на самоличността, предоставяни от Equifax.

 

Снимка: PayPal
Клиентите, които не са получили известие за инцидент със сигурността от PayPal, няма да бъдат засегнати от тази конкретна съгласувана атака с пълнене на идентификационни данни не са засегнати от атаката.  Въпреки това, експертите съветват, ако използвате идентификационни данни за вход, които използвате и другаде, съветваме ви да промените на уникални и силни пароли във всички тези услуги. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Google разкри колко вода използва за охлаждане на центровете си за данни

Coldplay
+9

Галерии