1 USD
1.80527 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,209.9

Apple предупреждава: „Никога не спете до телефона си, когато се зарежда“

Apple предупреждава: „Никога не спете до телефона си, когато се зарежда“

Когато тази топлина не може да се освободи лесно поради затворени пространства, тя носи риск от причиняване на изгаряния

Apple издаде предупреждение, призовавайки потребителите да избягват да спят до телефоните си, докато се зареждат, казва The Mirror.

Многобройни проучвания вече подчертаха потенциалните рискове и недостатъци, свързани със спането в непосредствена близост до телефон, като подчертаха потенциалните отрицателни въздействия върху здравето и цялостното благосъстояние на потребителите.

Apple, производителят на iPhone, наскоро издаде ясно и директно предупредително съобщение за хората, които имат навика да заспиват, докато държат смартфоните си, особено когато устройството е свързано към зарядно устройство. Това предупреждение е включено в онлайн ръководството за потребителя на Apple.

Снимка: iStock

В това ръководство технологичната компания съветва iPhone да се зареждат на добре проветрени места и върху плоски повърхности като маси, като изрично обезсърчава зареждането върху меки повърхности като одеяла, възглавници или тялото ви.

Както е посочено в препоръката, телефоните генерират топлина по време на процеса на зареждане. Когато тази топлина не може да се освободи лесно поради затворени пространства, тя носи риск от причиняване на изгаряния или, в по-тежки случаи, запалване на пожар. Следователно поставянето на зареждащ се телефон под възглавницата ви се счита за една от най-опасните практики, които потребителите на смартфони могат да предприемат.

Основното послание, предадено директно от технологичната компания, е следното:

„Не спете върху устройство, захранващ адаптер или безжично зарядно устройство, нито ги поставяйте под одеяло, възглавница или тялото си, когато е свързано към източник на захранване. Дръжте своя iPhone, захранващия адаптер и всяко безжично зарядно устройство в добре проветриво помещение, когато го използвате или зареждате. Обърнете специално внимание, ако имате физическо състояние, което засяга способността ви да откривате топлина срещу тялото."

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии