1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Цената на биткойна върви надолу (ВИДЕО)

Цената на биткойна върви надолу (ВИДЕО)

Цената на биткойна вече е с цели 22% под рекордната стойност от близо 74 хил. долара, която отбеляза през март

Понижение в цената на биткойна с приблизително 6 на сто беше отбелязано по-рано днес, предаде Ройтерс. През април дигиталната валута отчете най-лошите месечни резултати от 2022 г.

Снимка: istockphoto.com

Новината идва часове преди заседанието на Фед на 1 май, на което се очаква финансовата институция да обяви решението си дали ще намали лихвените проценти.

Стойността на криптовалутата регистрира спад от почти 16% през април. Инвеститорите реализираха печалби от възходящото движение на криптоактива и това доведе цената до рекордни върхове над 70 000 долара.

Цената на биткойна вече е с цели 22% под рекордната стойност от 73 803 долара, която отбеляза през март. Това технически поставя валутата в „мечи“ пазар (състояние, при което даден актив се разпродава - бел. ред.), допълва Ройтерс.

От началото на годината биткойнът върви нагоре с 35 на сто, като цената му се е удвоила спрямо същия период на 2023 г. и това в голяма степен е благодарение на милиардите долари, вливащи се в новосъздадени борсово търгувани фондове от януари насам, посочва световната агенция.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии