1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

След като се отказа от електрическа кола, Apple ще прави домашни роботи

Технологии

През 2021 г. Amazon представи своя домашен робот Astro

Apple проучва възможностите за разработване на персонални домашни роботи, след като се отказа от проекта си за електрически превозни средства, съобщи Bloomberg. 

Инженерите на Apple проучват робот, който може да следва потребителите в домовете им, и настолно устройство, което използва роботика за регулиране на екрана, съобщи Bloomberg, като се позова на хора, запознати с изследователския екип. 

През февруари Apple закри екипа си, работещ по електрически автомобили, наречен Special Projects Group. Съобщенията за тайната програма, в която работеха хиляди служители, се появиха за първи път през 2014 г., след като Apple нае автомобилни инженери наред с други на съответните длъжности. 

Автомобилният проект на Apple беше част от вътрешните усилия за разширяване на пазарите на нови продукти. През последните години компанията инвестира значителни средства и в продукти и услуги като Apple Watch и очилата за виртуална реалност Vision Pro. На Vision Pro обаче вероятно ще са необходими години, за да създаде значими приходи.

Подразделението за хардуерно инженерство на Apple и неговата група за изкуствен интелект и машинно обучение наблюдават работата по персоналната роботика. Според доклада проектът за домашен робот все още е в ранна фаза на проучване и разработка. 

Други технологични компании също проучват домашните роботи.

През 2021 г. Amazon представи своя домашен робот Astro на стойност 1600 долара, който по същество представлява интелигентен дисплей на колела, който може да отговаря на команди на Alexa.

Почти три години след дебюта си устройството продължава да се предлага в ограничени количества само с покани. Изпълнителният директор, който наблюдаваше проекта, напусна Amazon през май миналата година, а през ноември компанията пусна версия на Astro за бизнеса, наподобяваща подвижна охрана.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии